*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (13) satt fast under stein

Foto: Kai Nikolaisen (Lofotposten)

Gutten ble sittende fast i ura med en stor steinblokk over seg.

04.11.09 21:26

Den 13 år gamle gutten var på klassetur da ulykken skjedde. I en steinur på Myrland i Flakstad i Lofoten løsnet to store steiner og landet på føttene hans, skriver Lofotposten.no. Gutten ble sittende fast i cirka halvannen time mens den dramatiske redningsaksjonen pågikk. Lærere og medelever klarte ikke å få ham løs og måtte tilkalle hjelp.

Fryktet at flere stein skulle løsne
- I tillegg til at steinen var stor, lå gutten også slik til at man var redd for at andre steiner skulle løsne, forklarer operasjonsleder Lisbeth Hansen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Nettavisen.

Brannmannskaper med løfteutstyr måtte tilkalles for å få gutten løs. Ifølge Lofotposten.no var det snakk om en stor stein på rundt 2000 kilo som lå over begge beina hans. Et Sea King redningshelikopter fløy gutten til Nordlandssykehuset i Bodø da han omsider ble frigjort.

Var ved bevissthet
- Han var ved bevissthet hele tiden, sier operasjonsleder.

Hun sier politiet ennå ikke har fått noen tilbakemelding om skadeomfanget.

Onsdag kveld betegner sykehuset guttens skader som moderat til alvorlige, melder TV 2.

Fløyet ut klokka 14.38
- Jeg vet ikke hvor lenge gutten lå under steinen, men vi ble varslet klokka 13.00, og klokka 14.38 fikk jeg beskjed om at han var brakt ut og på vei til sykehus i Bodø med redningshelikopteret, sier vaktleder Kjell Tenne ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Nettavisen.

Lofotposten.no skriver at folk som var sammen med gutten sto maktesløse etter ulykken og måtte tilkalle hjelp. Ifølge avisa skal den store steinen på anslagsvis 1200 kilo ha havnet over føttene på gutten.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til ulykkesstedet, sistnevnte etat altså med løfteutstyr. Ulykkesstedet ligger cirka 20 minutters gange fra vei. Mens redningsmannskapene jobbet for å frigjøre gutten fikk han medisinsk hjelp, skriver avisa.

Samles på skolen
Operasjonsleder Lisbeth Hansen opplyser til Nettavisen at redningsmannskaper får en debrief etter hendelsen. Det samme gjør andre involverte og de som har tilknytning til skolen på Vikten, der gutten var elev. Sistnevnte gruppe møtes klokka 19.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag