RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt (15) lammet av koffeinpiller

Sist oppdatert:
15-åringen måtte tilbringe jula i sykesenga med lammelser etter å ha kjøpt koffeinpiller av en skolekamerat.

Lensmannen i Hof i Vestfold har siktet to personer etter det ulovlige pillesalget på ungdomsskolen før jul. En 15 år gammel gutt ble brakt til sykehus med blodpropp i ryggen og delvise lammelser etter å ha tatt det politiet tror var koffeintabletter.

Det var faren til gutten som anmeldte forholdet til politiet julaften.

- Dette er en alvorlig sak der ungdom spiller russisk rullett med medikamenter de ikke kjenner virkningen av, sier lensmann Torgeir Ødegård til Nettavisen.

Ifølge politiet kjøpte gutten pillene av en skolekamerat på Hof skole fredag 15. desember. Søndag 17. desember ble han i hui og hast brakt til sykehus i Tønsberg og senere videre til Rikshospitalet.

Gutten som skal ha solgt ham pillene samt en voksen kvinne er siktet i saken.

Ødegård sier til Nettavisen at 15-åringen nå er på bedringens vei etter de dramatiske symptomene han fikk i jula. Han er nå utskrevet fra sykehuset, og mandag var han i avhør hos politiet om saken.

- For ham har dette selvsagt vært en alvorlig tankevekker, sier lensmannen.

Politiet vil avhøre alle de involverte i saken og venter også på resultatene av en analyse av tablettene. Etter alt å dømme dreier det seg om koffeintabletter kjøpt i Sverige. Gutten som havnet på sykehus skal ha tatt fire tabletter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere