Gutt (3) utenfor livsfare

Foto: Leserbilde/Rogalands Avis

Den tre år gamle gutten som satt bilen som kjørte i sjøen på Tasta i helgen, puster nå uten hjelp.

23.08.10 23:00

Ved 17.30-tiden mandag ettermiddag opplyser Stavanger Universitetssykehus (SUS) at gutten er tatt av respiratoren, skriver Aftenbladet. Tilstanden regnes ikke lenger som livstruende; den er alvorlig, men stabil.

For de to andre barna som var i ulykkesbilen, ei seks år gammel jente og en 17 år gammel gutt, er tilstanden uendret. Den er fremdeles livstruende, men stabil. For jenta er tilstanden kritisk, melder Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

17-åringen er til behandling ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

De tre barna ble lørdag formiddag reddet ut av en bil i sjøen på Tasta i Stavanger. De tre barna hadde hjertestans da de ble hentet opp etter minst 20 minutter i vannet. Dramaet tok nesten livet av tre barn, men erfarne dykkere fra brannvesenet fikk reddet dem opp fra 11 meters dyp.

Da de tre ble hentet opp fra vannet, sto det en 26 år gammel burmesisk mann våt og avkledd på kaia. Mannen er far til de to yngste barna og svoger til 17-åringen. Alle de involverte i ulykken kom til Norge som flyktninger i desember i fjor.

Politiet skal gjennomføre de første avhørene med mannen mandag, og da med tolk. Håpet er å finne ut hva som skjedde.

Til Aftenbladet bekrefter påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Jørgen Berner Torstensen, at 26-åringen er mistenkt for uaktsom kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3.

Et vitne politiet har snakket med, skal ha sett at bilen havnet ut i sjøen med bakenden først. Den 26 år gamle mannen skal ha kommet seg ut av bilen etter at den hadde havnet i vannet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.