*Nettavisen* Nyheter.

Gutt (8) avhørt etter skuddrama på Grønland

ANGRIPER BLE SKUTT: En somalisk kvinne ble skutt av politiet på Grønland, etter at hun forsøkte å angripe en åtte år gammel gutt med kniv. Foto: Tommy Brakstad (Mediehuset Nettavisen)

Oslo (NTB-Trine Lejon): Den åtte år gamle gutten som var involvert i hendelsen der en kvinne skal ha forsøkt å angripe ham på Grønland i Oslo, er avhørt av dommere, opplyser politiet.

– Vi har i dag foretatt flere vitneavhør. Blant annet har vi avhørt den åtte år gamle gutten som var involvert i hendelsen. På grunn av hans lave alder har det blitt gjennomført et dommeravhør av ham. Det er for å sikre at han blir godt ivaretatt gjennom prosessen, opplyser Follo politidistrikt som etterforsker saken.


Politiet vil ikke gå ut med hva som har blitt sagt i vitneavhør, men bekrefter at etterforskningen videre vil dreie seg om ytterligere omfattende vitneavhør og sammenstilling av informasjon.

Fengslingsmøte tirsdag

Kvinnen i 30-årene som er av somalisk opprinnelse, er siktet for drapsforsøk på gutten på Grønland i Oslo fredag. Hun blir framstilt for varetektsfengsling i Follo tingrett tirsdag klokka 11, men vil ikke møte i retten, opplyser politiet.

Kvinnen har vært til behandling for skuddskadene på Ullevål sykehus, etter at hun ble skutt av politiet da hun skal ha hogd mot et barn med en kniv.

– Vi har ikke avhørt kvinnen selv enda. Vi har fortløpende kontakt med Ullevål sykehus og vil avhøre henne når det er tilrådelig, opplyser Follo politidistrikt.

Follo politidistrikt begjærer lukkede dører under fengslingsmøte av etterforskningsmessige hensyn. Forsvarer ber om åpent rettsmøte.

Spesialenheten: – Ingen videoopptak

Oslo-politiets våpenbruk blir etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

Politipatruljen åpnet ild fordi kvinnen skal ha forsøkt å angripe gutten med kniv.

Spesialenheten for politisaker har så langt ikke mottatt noen overvåkingsbilder eller videoer som viser hva som skjedde da kvinnen ble skutt av politiet på Grønland i Oslo fredag, opplyser etterforskningsleder Olav Kjetil Moe til NTB. Spesialenheten jobber imidlertid fortsatt med å finne ut om det finnes bilder av det som skjedde.

– I løpet av helgen har vi avhørt involverte polititjenestepersoner og flere vitner, sier Moe.

Spesialenheten har ennå ikke avhørt kvinnen.

Kniv

På spørsmål om det er funnet en kniv eller om man vet at det faktisk ble brukt en kniv i angrepet, svarer Moe:

– Det er en del av hendelsesforløpet vi ønsker å få klarlagt. Det er fortsatt vitner vi ønsker å avhøre og av hensyn til dette kan jeg ikke kommentere det.

Moe har ingen nye opplysninger om kvinnens tilstand. Hun ble innlagt på Oslo universitetssykehus etter hendelsen, og har heller ikke vært avhørt av Follo-politiet, som etterforsker angrepet på gutten.

– Går bredt ut

Moe vil ikke si noe om hva som er kommet fram gjennom vitneavhør eller kriminaltekniske undersøkelser. Han kan heller ikke si hvor lang tid etterforskningen vil ta, men påpeker:

– Det er en alvorlig hendelse, så vi går bredt ut i vår etterforskning, og det vil ta tid, sier han.

Ingen av de involverte politifolkene er tatt ut av tjeneste, får NTB opplyst hos Oslo politidistrikt.

En politipatrulje rykket ut til åstedet i Oslo fredag etter å ha mottatt melding om at en kvinne ropte at hun skulle drepe et barn. Politiet opplyste at patruljen åpnet ild etter å ha sett at hun var i ferd med å hogge mot et barn med en kniv. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.