Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt kritisk skadd etter at bil skled i elva i Melhus

En person er hentet ut av en bil som havnet i elva Gaula i Melhus i Sør-Trøndelag. En person er sendt til St Olavs Hospital.
En person er hentet ut av en bil som havnet i elva Gaula i Melhus i Sør-Trøndelag. En person er sendt til St Olavs Hospital. Foto: Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
En gutt i tre-fireårsalderen ble alvorlig skadd da en bil havnet i en elv i Melhus i Sør-Trøndelag. Forbipasserende som kastet seg i elva for å hjelpe, får tilbud om krisehjelp.

– Bilen skled ut i elva. Det er snakk om at barnet var alene i bilen, sier operasjonsleder Ann Kristin Øye i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

St. Olavs hospital betegner guttens skader som meget alvorlige. Tilstanden er kritisk.

Bilen han satt i, drev 200 til 300 meter nedover elva, skriver VG. Bilen sto parkert da den begynte å trille. Bilen havnet så utenfor veien og i elven Gaula i Melhus.

Kastet seg uti

Svein Erik Amundsen kastet seg ut i elva for å hjelpe til da han hørte om ulykken.

– Jeg fulgte elva nedover, cirka 40 til 50 meter, forteller han til NRK.

Flere andre forbipasserende som så hendelsen, gjorde det samme.

– En kamerat av meg var først ved bilen, og prøvde å få ut barnet. Han dykket ned flere ganger, men fikk ikke selen av barnet, som satt i en barnestol, sier Amundsen.

Lensmannskontoret og Melhus kommune tilbyr nå krisehjelp og oppfølging til sivile som hjalp til i redningsarbeidet, skriver VG.

– Vi erfarte at det var behov for oppfølging av sivile som var sterkt involvert i redningsarbeidet, forteller Monica Brækken, lensmann i Melhus kommune.

Avhører vitner

Politiet fikk melding om hendelsen i 15.23 lørdag. Klokken 15.54 greide brannmannskap med hjelp av forbipasserende å få den lille gutten ut av bilen.

Gutten ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim sammen med sin mor, som var i nærheten da ulykken skjedde.

– Bilen kjørte ut ved Rema 1000-butikken i Melhus. Forbipasserende tok seg ned til elven, og sammen med Trøndelag brann- og redningstjeneste fikk de barnet ut av bilen, sier innsatsleder Jomar Sjøhagen ved politiet i Sør-Trøndelag til Adresseavisen.

Politiet jobber med å avhøre vitner for å få oppklart hva som førte til at bilen havnet i elva. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!