Gutt kritisk skadd i boligbrann i Lofoten

En åtte år gammel gutt er kritisk skadd etter en boligbrann i Svolvær i Lofoten. Også guttens bror og en mann er skadd.

05.12.18 13:50

Politiet meldte om brannen klokken 23.05 tirsdag kveld. Boligen der det brant, består av to boenheter med til sammen åtte beboere. Ved midnatt opplyste politiet at brannvesenet hadde kontroll og at det ikke var fare for spredning.

Røykdykkere undersøkte bygningen og fastslo at det ikke var flere personer inne. Samtlige åtte beboere er gjort rede for.

Tre personer ble brakt til sykehus.

– To mindreårige brødre har fått brannskader. I tillegg er en mann fra naboenheten også skadd, sa operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt til NTB natt til onsdag.

En gutt på åtte år er brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Sykehuset opplyste onsdag morgen at skadene er kritiske.

En voksen og et barn er sendt til sykehuset på Gravdal i Lofoten. Begge disse har lettere skader, opplyser presseansvarlig Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset til Lofotposten.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Begge de brannskadde barna er elever ved Svolvær skole. Stemningen på skolen var onsdag svært preget av det som var skjedd. Skolen har iverksatt sin plan for krisehåndtering, ifølge lokalavisen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.