RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutt og jente døde i kollisjon

Sist oppdatert:
En gutt og ei jente døde da en bil med ungdommer kolliderte med en trailer i Valdres.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Kollisjonen mellom en Volvo personbil og en trailer fra Linjegods skjedde på E16 mellom Grindaheim og Ryfoss i Vang like etter midnatt.

Fem ungdommer mellom 15 og 20 år, alle fra Valdres-området, befant seg i Volvoen da den traff vogntoget med voldsom kraft.

Alle fem ungdommene ble sittende fastklemt etter ulykken. To av ungdommene - ei jente og en gutt på 17 og 15 år - mistet livet.

To av ungdommene ble brakt med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus. En 18 år gammel gutt hadde alvorlige hode og bruddskader, men tilstanden var lørdag morgen stabil. En 20-åring hadde mindre alvorlige skader.

En ung gutt ble brakt med luftambulanse til sykehuset på Gjøvik med lettere skader, ifølge sykehuset. Føreren av traileren ble ikke fysisk skadd i ulykken.

Front mot front
Personbilen kom vestfra og traileren kom i motsatt retning.

- Kjøretøyene kolliderte front mot front. Personbilen har kommet over i feil kjørebane. Noe mer om årsaken vet vi ikke foreløpig, opplyser operasjonsleder Jan Larsstuen ved Vestoppland politidistrikt til Nettavisen.

Det var snø og isbelagt veibane på stedet.

Etter ulykken ble trekkvogna på traileren og Volvoen ungdommene kjørte, stående langt utenfor veibanen. Hengeren på traileren sperret hele veibanen.

Flere ambulanser og helikoptere ble sendt til ulykkesstedet.

Åpen helsestasjon
Kriseteamet i Vang ble varslet og helsestasjonen åpnet for de som ønsker å ha noen å snakke med.

- Vi så tidlig at det på grunn av ulykkens omfang og ville bli behov for et ekstra stort støtteapparat. Flere har vært innom helsestasjonen i natt, sier Larsstuen.

Om lag 200 ungdommer fra hele Valdres var fredag kveld samlet til det rusfrie konserten, «Jotnerock», ved Grindaheim rett vest for ulykkesstedet. Politiet vet ikke om ungdommene hadde deltatt på dette arrangementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere