*Nettavisen* Nyheter.

Gutt sprengte fire fingrer

Foto: (Scanpix)

To gutter på 16 og 18 år ble skadd da en fenghette eksploderte ved Evje ungdomsskole i Evje sentrum søndag kveld. 16-åringen sprengte i stykker tre fingrer.

12.01.04 01:17

Ifølge NTB ble 16-åringen som fikk sprengt flere fingrer og en 18-åring som fikk et fremmedlegeme i øyet, brakt til Sørlandet sykehus Arendal etter ulykken.

- Det er foreløpig uklart hvordan dette skjedde, men de to skal ha lekt med en fenghette som gikk av, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

Han opplyser ulykken skjedde ved 20-tiden.

- Fenghetter brukes i forbindelse med sprengstoff, og vi vil nå undersøke hvordan de to fikk tak i denne, sier Solås.

Ingen vitner

- De eneste vi har fått snakket litt med om ulykken, er foreldrene til guttene. Men vi har ikke fått brakt klarhet i hvordan dette skjedde eller hvor de to fikk tak i fenghetten, sier Solås til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser at det ikke var noen vitner til hendelsen.

- Hva de to guttene har gjort med fenghetten for å få den til å sprenge, vites ikke. Men den eksploderte i hendene deres, sier Solås.

Han opplyser at det lokale lensmannskontoret mandag vil iverksette etterforskning for å finne ut hvordan de to fikk tak i en fenghette.

- Kjørt til operasjonsalen

- Den ene har en øyeskade og har blitt sendt til øyeavdelingen. Den andre gutten har en alvorlig skade og er kjørt til i operasjonsalen, sier turnuslege Janne Dahle Melhus ved kirurgisk avdeling på Sørlandet sykehus Arendal til TV 2 Nettavisen i natt.

- Gutten har fått sprengt i stykker tre fingrer, mens en fjerde finger er skadd. Den greier vi sannsynligvis å berge, sier Melhus.

Fikk kuttskader på hornhinnene

Søndagens ulykke er den andre på kort tid som inkluderer barn og sprengstoff på Sørlandet.

Nyttårsaften ble en 13-åring og hans ett år eldre kamerat alvorlig skadd i en fyrverkeriulykke i Vennesla.

De to ble sendt til sykehuset etter at fyrverkeriet gikk av i ansiktet på dem.

- De hadde øynene åpne da fyrverkeriet eksploderte, og begge to fikk kruttslam og kruttpartikler i øynene. De fikk en alvorlig smell og har kuttskader på hornhinnene, men de blir ikke blinde. Det kan jeg garantere, sa overlege Sigmund Birkeland ved Sørlandet Sykehus til NTB etter ulykken.

Ifølge NTB er det ikke meldt om materielle skader etter ulykken i Evje sentrum på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.