RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Gutten» forblir et mysterium

Sist oppdatert:
Norske politimyndigheter har gitt opp å komme til bunns i hvorfor kvinnen skjulte seg med identiteten til en 13 år gammel gutt.

Tirsdag kveld ble den 33 år gamle tsjekkiske kvinnen løslatt fra Oslo politihus på Grønland. Kvinnen er fortsatt siktet for å ha avgitt falsk forklaring da hun ga seg ut for å være en 13 år gammel gutt.

Politiet har nå slått ring om den mystiske kvinnen og overført henne til hemmelig adresse.

- Vi har tett kontakt med henne. Hun er fraktet til skjermet adresse og har samtykket til uttransportering til Tsjekkia. Der er hun vitne i en større kriminalsak om barnemishandling, sier seksjonssjef Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsseksjonen.

Nektet å si noe
Onsdag blir mannen som utga seg for å være «guttens» far, trolig også løslatt. Da vil politiet også avgjøre hvordan politiet rettslig vil behandle saken mot de to.

Verken mannen eller kvinnen har villet fortelle politiet hvorfor kvinnen levde i Norge med skjult identitet.

LES OGSÅ:«Gutten» nektet å ha gym

iOslo.no skrev tirsdag hvordan kvinnen gikk i syvende klasse på Marienlyst skole høsten 2007, der hun utga seg for å være en 13 år gammel gutt. Også "faren" til "gutten" ga var med på løgnen som gjorde dette mulig. «Gutten» forsvant 16. desember og dukket opp igjen i Tromsø januar.

Hvorfor kvinnen levde med denne løgnen, vil forbli en gåte for norsk politi.

- Nei, verken hun eller mannen ønsker å si noe om dette. Vi har forstått at de mente hun måtte holdes i skjul i Norge fordi hun skulle vitne i en sak i Tsjekkia, sier Rohde.

Rettslig etterspill
Tsjekkiske politimyndigheter har vært i kontakt med norsk politi og sagt at de gjerne vil ha kvinnen tilbake til Tsjekkia der hun er et hovedvitne i en alvorlig barnemishandlingssak. Det har kvinnen altså sagt ja til.

- Vi hadde planer om å avhøre henne en gang til i kveld, men hun er ikke interessert i å si noe mer, så da var det ikke noe poeng i det. For vår sak er det heller ikke viktig, sier hun.

Onsdag blir altså mannen trolig løslatt. Saken vil på en eller annen måte få rettslig etterspill for dem begge.

- Vi har formelt tatt noen påtalemessig avgjørelse ennå. Saken vil ikke bli henlagt. De har begge løyet så det synger etter, sier Rohde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere