RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gutter og jenter velger ulike utdanninger

Sist oppdatert:
I 2003 ble det rapportert i overkant av 20.000 deltakere som fullførte kurs i regi av tolv frittstående fjernundervisningsinstitusjoner.

Totalt var det tilnærmet like mange menn som kvinner som fullførte kurs, men i valg av emne var det store forskjeller, melder Statistisk sentralbyrå.

Deltakerne på kurs i regi av fjernundervisningsinstitusjoner velger nemlig fortsatt emner etter forholdsvis tradisjonelle kjønnsmønster.

90 prosent av de som fullførte kurs innen samferdsels- og kommunikasjonsfag, var menn. Mennene dominerte også innenfor realfag, industrifag og tekniske fag, hvor de utgjorde mer enn 80 prosent.

Kvinner var på sin side i stort flertall på estetiske fag og håndverksfag, helse-, sosial- og idrettsfag hvor mer enn 90 prosent var kvinner. Det var også en overvekt av kvinner innenfor humanistiske fag, tros- og livssynsfag, og samfunns-og økonomifag.

De mest populære emnene hvis en regner med begge kjønn, var samfunnsfag med nesten 5000 deltakere, samferdsels- og kommunikasjonsfag med rundt 3500 og økonomi og IKT-fag med 3000 kursfullføringer.

Den største nedgangen i 2003 målt i antall rapporterte deltakere stod FB Fjernundervisningen, NKI fjernundervisningen og NKS Fjernundervisningen for.

Disse tre institusjonene stod til sammen for 95 prosent av den samlede nedgangen i antall kursfullføringer fra 2002 til 2003.

NKI Fjernundervisning hadde forøvrig sitt beste år noensinne i fjor, og har idag 5800 nettstudenter fordelt på 37 forskjellige land.

Likevel kan det bety at de fleste studenter fortsatt velger å også studere på den " gammeldagse" måten, altså klasseromsundervisning med foreleser ved et vanlig universitet eller høyskole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere