RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haakon åpnet Karl Johan

Sist oppdatert:
Dagen da kronprinsregenten gjenåpnet paradegaten Karl Johan, er det fortsatt mye arbeid som gjenstår. Se bilder og web-TV.

I ett år har Karl Johan, Spikersuppa og områdene rundt sett ut som et gedigent anleggsområde.

Mye penger og prestisje er lagt ned i oppussingen av Oslos paradegate.

Klippet snora
Mandag klokken 18 kom kronprinsregent Haakon til Universitetsplassen for å delta i den offisiselle åpningen av nye Karl Johans gate.

Etter en kort tale fra byrådsleder Erling Lae, klippet regenten snora til Oslos nypussede paradegate.

Det har kostet 400 millioner å ruste opp gata, og pengene er blant annet brukt på 250 nye kumlokk med Oslos skytshelgen St. Halvard. Og som takk for hjelpen mandag kveld, fikk kronprinsregenten med seg et kumlokk hjem.

Ikke ferdig
Men Karl Johans gate er langt fra ferdig. I gangveien mellom Spikersuppa og Karl Johan ligger det fortsatt bare grus. Rundt ligger brostein i hauger og steinplater i stabler. I Spikersuppa ser det fortsatt ut som en byggeplass, med anleggsmaskiner i full sving.

7. juni er datoen da arbeidene skal være ferdige. Men kronprinsen foretok altså den offisielle åpningen torsdag - en måned før skjema, ifølge byrådsleder Lae.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere