*Nettavisen* Nyheter.

Haakon frykter mobilpaparazzier

Kronprins Haakon frykter at menigmann med kamera på mobiltelefonen skal invadere privatlivet til kongefamilien.

02.04.04 14:46

Fredag møtte kronprins Haakon Norsk Presseforbund for å diskutere pressens forhold til barn generelt og kongebarna spesielt.

Møtet kom i stand etter at kronprinsen tidligere har etterlyst en avtale med pressen om hvordan man skal forholde seg til kongefamiliens barn.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi setter pris på at Norsk Presseforbund har en etisk holdning til dette med barn, sa kronprinsen. Noen skriftlig avtale med pressen har han ikke fått. Bare en forsikring om at norsk presse skal følge reglene i Vær varsom-plakaten.

Kronprinsen ønsker å sikre de minste barna i kongefamilien spillerom til å utfolde seg når de vokser opp.

Kronprins Haakon er ikke bare opptatt av hvordan journalister og fotografer oppfører seg overfor kongefamilien. Han satte også søkelyset på den kommende utviklingen der snart alle og enhver går rundt med et kamera på mobiltelefonen. Kronprinsen frykter at pressen skal legge opp til et honorarsystem som premierer bilder tatt av kongefamilien i private situasjoner.

- Jeg håper at pressen ikke vil gi vederlag for bilder som blir tatt i private situasjoner og at man ikke betaler for bilder som blir tatt med mobiltelefoner og håndholdte kameraer. Det hadde vært fint hvis ikke pressen utlover honorarer for slike bilder, sa kronprinsen under møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.