Haakon fulgte Marius til skolen

Mandag var første skoledag for Marius Borg Høiby, i likhet med for tusenvis av andre 6-åringer. Han ble fulgt til Jansløkka skole i Asker av mamma, pappa og stefar kronprins Haakon Magnus. Se Marius på web-TV.

18.08.03 16:43

Skoledagen for årets førsteklassinger ved Jansløkka Skole er ikke lang, men likevel ganske overveldende for spente 6-åringer. Og det er nok ekstra mange spente barn i år, siden de skal få sønnen til Norges kronprinsesse i klassen.

Stort presseoppbud

Klokken tolv ankom 71 nye førsteklassinger Asker-skolen sammen med sine foresatte, og det var ventet et stort oppmøte fra både lokal- og rikspresse.

Marius hadde på seg en stor svart og lyseblå skoleransel. Han holdt faren i hånden et lite stykke, men holdt seg mest til kronprinsesse Mette-Marit.

Første skoledag begynte med at rektor Arnt-Jørgen Nilsen ropte opp hvert enkelt barn, og hilste høytidelig. Så ble barna delt inn i klasser, og fikk tildelt en klassestyrer.

Mange nye venner

Det er lagt opp til fire grupper med 6-åringer ved Jansløkka Skole for skoleåret 2003/2004. Det vil si at Marius vil gå i klasse med 16-17 andre barn, og han kommer nok til å få mange nye venner. Marius havnet i gul gruppe.

Klassestyreren tok med seg de ferske skolebarna inn i klasserommene, og der de skal tegne og snakke sammen. Mette-Marit og de andre foreldrene vil være en liten stund i klasserommene, men skal så samles i gymsalen for et informasjonsmøte med rektor.

Foto: Jarl. Fr. Erichsen

Må kjøre bil

Etter to timer er Marius' første skoledag slutt. Da er det bare å sette seg inn i bilen og kjøre hjem til leiligheten i Ullevålsveien, der kronprinsparet bor mens oppussingen på Skaugum ferdigstilles.

Frem til kronprinsparet flytter til Asker, vil Marius bli kjørt til og fra skolen. Men når alt er på plass, kan han bare løpe ned alleen fra Skaugum og være på skolen i løpet av få minutter.

Spennende skoleår

I løpet av førsteklasse skal Marius ifølge læreplanen til Asker Kommune lære både norsk, engelsk, kristendom, religion og livssyn, musikk, gym og mange andre spennende ting.

Det er også lagt opp til såkalte frie aktiviteter, som blant annet kan være turer i skogen, museumsbesøk og masse annet som kan gjøre skoledagen enda mer opplevelsesrik for en liten krabat.

- Koselig

- Jeg synes det er koselig at kongefamilien har valgt å la Marius gå på skolen i nærmiljøet. Vi opplever det som en utfordring og håper å tilfredsstille de ønskene som Marius og foreldrene har til skolen, sa rektor Arnt-Jørgen Nilsen ved Jansløkka til NTB da nyheten om hvilken skole Marius skulle begynne på ble kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.