Haakon pop blant de unge

Kronprins Haakon er snart like populær som Kong Harald. Siden august har hans popularitet økt med over 10 prosentpoeng. Hva synes du?

10.01.04 12:51

En drøy måned etter at han tok over som kronprinsregent, er kronprinsen i ferd med å gi kong Harald kamp om posisjonen som kongehusets mest populære representant. Det viser en meningsmåling som markedsanalysebyrået InFact har utført for VG.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvem synes du er den beste representanten for kongehuset?
Kong Harald
Dronning Sonja
Kronprins Haakon
Kronprinsesse Mette-Marit

Se resultat

25 prosent av de spurte mener nå at Haakon er den som best representerer kongehuset. Kong Haralds popularitet har i samme periode sunket med 14 prosentpoeng til 41 prosent.

- Kronprins Haakon har steget i folks bevissthet. Han er kronprinsregent, har holdt nyttårstale og skal bli far. Dette har nok bidratt sterkt til dette resultatet, sier kongehusekspert og statsviter Carl-Erik Grimstad til VG.

Blant de yngste er kronprinsen den mest populære i kongefamilien.

- Det er disse han skal leve lengst sammen med, og han må dermed være kjempeglad for at de kvitterer positivt på jobben han gjør, sier informasjonsrådgiver Hans Geelmuyden.

Han mener at folk gir kronprins Haakon bonus for at at nå gjør det han er født til.

- Har har brettet opp ermene og betaler tilbake for alle de privilegiene han har, sier Geelmuyden.

56 prosent av de spurte i aldersgruppen 15-29 år sier at de fikk med seg kronprinsens debut som nyttårstaler. Kronprins Haakon fikk toppkarakter av en tredel av de som hørte talen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.