RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haakons foto-farse

Sist oppdatert:
Onsdag besøkte kronprins Haakon Nobels Fredssenter, mens pressen aller nådigst fikk ta bilder.

(SIDE2): Det var i anledning dialogprosjektet til den internasjonale studentfestivalen i Trondheim at kronprins Haakon var tilstede.

Prosjektet fokuserer på Afrikas konflikter, og studenter fra ulike land i Afrika som blant annet Sudan, Etiopia, Eritrea og Somalia deltar i dialoggrupper på Røros, men åpningsdagen var lagt til Nobels Fredpris senter i Oslo.

Kun inviterte
Arrangementet var kun for inviterte gjester og presse. Etter innlegg av blant andre Kjell Magne Bondevik om de globale utfordringene vi står overfor, ventet pressen på å få ta bilder av kronprinsen mens han fikk en omvisning og anledning til å snakke med de utenlandske studentene i etterkant av åpningen.

Ble sendt bort
Pressen fikk beskjed om å bli med dit Kronprinsen og studentene oppholdt seg, men fikk så beskjed om at det ikke var mulig å ta bilder likevel. Pressekorpset ble sendt ned igjen med beskjed om å vente med å ta bilder til Kronprinsen var ferdig.

Så kom kontrabeskjeden; - Slottet har ombestemt seg

Nå kunne fremmøtte jorunalister gå opp igjen, men måtte deles inn i to grupper. Første gruppe kom inn med beskjed om å være diskret og fikk aller nådigst ta bilder i et halvt minutt.

Da neste gruppe skulle sendes inn, fikk de ikke lov til å ta bilder likevel. De ble sendt bort, for så å bli hentet tilbake for å kunne ta noen få bilder de også.

Ingen spørsmål
Da Kronprinsen sitt besøk var over stilte han opp på bilde med alle studentene, men hadde ikke tid til å snakke med pressen.

- Hvorfor velger Kronprinsen å stille opp på et arrangement som dette?, spurte Side2.

- Det er ikke lagt opp til noen spørsmål, svarte Kronprinsen og smilte før han gikk ut i snøværet og inn i den ventende bilen.

Side2 har tidligereskrevet at særlig Kronprinsparet slipper å svare på kritiske spørsmål. Les saken: Ikke plag denne damen

Kongen møtte pressen
Kong Harald delte ut «Hjerteprisen 2007» tirsdag. Side2 møtte kongen på utdelingen. Han fortalte blant annet om forventningene til sin 70-årsdag 21. februar.

Les hele saken her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere