RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde 550.000 i ryggsekk

Sist oppdatert:
Pastoren i den tamilske baptistmenigheten i Enebakk tok ut 550.000 kroner i kontanter, puttet dem i en sekk og dro til Sri Lanka.

SKI (TV 2): Pastoren for menigheten, som ble pågrepet og siktet for grovt bedrageri tirsdag, ble i dag fengslet i to dager. Årsaken til den korte fengslingen er at politiet skal få anledning til å avhøre en sentral person i den Norske baptistforeningen som skal ha godkjent regnskapet fra pastorens menighet.

Vedkommende kommer tilbake til Norge først i morgen.

Kontanter i ryggsekk
Under fengslingsmøtet onsdag, skal pastoren ha prøvd å forklare hva som skjedde med pengene flere medlemmer av menigheten, samt ordføreren i Follo, mener ikke er redegjort for.

Pastoren skal ha forklart at han i januar tok ut 550.000 kroner av de innsamlede tsunami-pengene, pakket dem i en ryggsekk og satte seg på flyet til Sri Lanka. Pengene ble aldri fortollet slik de etter reglene skal.

I Sri Lanka hevder pastoren å ha brukt store summer på hjelpearbeidet, samt klær og mat for til sammen 50-60.000 kroner. Resten av beløpet satte han inn på en konto i en lokal bank.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer er det imidlertid vanlig prosedyre for mange å ta med seg kontanter til utlandet, særlig til land hvor banksystemet fungerer dårlig til overføring av penger.

Fengslet frivillig
Politiet begjærte opprinnelig pastoren varetektsfengslet for 14 dager, men underveis i fengslingsmøtet valgte de fremme en begjæring om å holde pastoren varetektsfengslet til over helga.

Pastoren på sin side gikk frivillig med på å sitte i varetekt frem til fredag, noe som også ble rettens avgjørelse.

Mangler bilag
Den tamilske baptistmenigheten i Follo mottok penger i forbindelse med nødhjelp til ofrene for flodbølgekatastrofen 2. juledag både fra Kirkens Nødhjelp, Den norske baptistforening, Follo kommune og en rekke privatpersoner og innsamlinger.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer deler verken KN eller Den norske baptistforening menigheten og ordførerens bekymring for hvor pengene har tatt veien. Men ifølge deler av den nå splittede tamilske menigheten, tok det mistenkelig lang tid før pastoren kunne legge frem en rapport og regnskap etter turen til Sri Lanka. Det var først da medlemmer i menigheten truet med politianmeldelse at regnskapet ble fremlagt.

Selv forklarer pastoren at han var svært preget etter turen til hjemlandet, noe som forårsaket forsinkelsen. Han mangler imidlertid er rekke bilag for utlegg han hevder å ha hatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere