RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde drapsvåpen i lomma

Sist oppdatert:
Passasjeren manglet penger, og knivstakk og drepte en drosjesjåfør (27) i Sandvika i Bærum natt til fredag. En ruset 18-åring er pågrepet med en blodig kniv i lomma.

Drosjesjåføren ble knivstukket ved Kadettangen i Sandvika sentrum ved 01-tiden.

- Mannen ble bekreftet død fra Ullevål universitetssykehus to timer senere, sier operasjonsleder Eva Garberg ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 01.11 fra en yngre kvinne.

- Hun kom tilfeldigvis kjørende forbi. Da kommer det en person sjanglende ut av drosjen og mot bilen hennes. Hun ringer politiet og kjører så mannen til legevakta, sier politioverbetjent Tom Søreide.

Skadene ble vurdert som så alvorlige at mannen ble sendt til Ullevål universitetssykehus.


Uenige om betaling
Den drepte mannen er 27 år gammel, og kjørte drosje for Norgestaxi.

- Sjåføren plukket opp passasjeren i Oslo, og kjørte ham så til Bærum. Ved brygga på Kadettangen ble det uoverenstemmelser om betalingen. Mannen skal ikke ha hatt penger, sier operasjonsleder Garberg.

Passasjeren stakk så en kniv i magen på drosjesjåføren. Deretter løp den 18 år gamle mannen fra stedet.

20-åringer så dramaet

Det gikk derimot ikke lang tid før mannen ble pågrepet av politiet, takket være to vitner som fulgte etter 18-åringen etter knivstikkingen.

To gutter i 20-årsalderen satt bare 20-30 meter fra drosjen - og så det som skjedde.

- De så skygger og noe som kunne oppfattes som et basketak. Så ser de først en person som går inn i kvinnens bil, og deretter en ung mann som kommer ut av drosjen. Han virket forvirret, forteller politioverbetjent Søreide til TV 2 Nettavisen.

20-åringene tar kontakt med mannen, som nå er siktet for legemsfornærmelse med døden til følge, og klarer etterhvert å få ham til å melde seg for politiet.

Mannen ble kort tid etterpå pågrepet utenfor politihuset - uten dramatikk.

- Han var sterkt ruset
Opplysninger 18-åringen skal ha gitt til vitner og politi før og under pågripelsen, knytter ham etter det TV 2 Nettavisen erfarer til drapshandlingen. Han vil fredag bli avhørt om hendelsen.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, hadde 18-åringen en blodig kniv i lomma da han ble pågrepet. Han var også påvirket, trolig av narkotika. 18-åringen skal også ha vært blodig da han ble pågrepet.

- Han var sterkt ruset og usammenhengende i tale da han ble pågrepet. Det stemmer at han hadde en kniv på seg da han ble pågrepet, en foldekniv, men det er uvisst om dette er drapsvåpenet, sier Søreide.

Kjenning av politiet
18-åringen er norsk, og hjemmehørende i Bærum.

- Han er godt kjent av politiet, blant annet har han vært borte i en del narkotika. Mannen er også pågrepet flere ganger for bæring av kniv, sier Søreide.

Politiet undersøker nå maxitaxien der knivstikkingen fant sted. Arbeidet på åstedet var derimot avsluttet ved 07-tiden fredag morgen.

Klokken 12 fredag skal drosjesjåførene i Oslo samle seg på Jernbanetorget i Oslo sentrum for å minnes den drepte 27-åringen.

Se ekstrasending på TV 2 klokken 12

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere