RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Henrik Færevåg/iBergen.no

Hadde for lite ballast

Sist oppdatert:
For lite ballast gjorde at «Server» gikk for høyt i sjøen og til slutt grunnstøte.

(iBergen.no): Skipet som grunnstøtte utenfor Fedje fredag kveld, hadde trolig ikke nok last ombord til å takle den høye sjøen og den kraftige sidevinden. Skipet ble kastet opp på bølgene og det førte til at propellen tidvis var i friluft og reduserte motorkraften til skipet.

- Kapteinen greide ikke å holde skipet på ren vestlig kurs ut Fedjeosen. Farten sank, og den sterke vinden tok tak i fartøyet, sier direktør Nicolas Wilmot i forsikringsselskapet Gard til Bergens Tidende. Han bekrefter at propellen tidvis spant rundt i friluft.

En sikkerhetsekspert i selskapet, sier til avisen at uten nok ballastvann i tankene vil et skip oppføre seg som et tomt eggeskall uten manøvreringsevne i værforhold som det var utenfor Fedje fredag kveld.

Det er til enhver tid kapteinens ansvar å sørge for at skipet har nok ballastvann i tankene slik at det er stabilt under alle værforhold. Kapteinen på MS «Server» hevder skipet hadde tilstrekkelig med ballast, men detaljene vil ikke komme frem før under sjøforklaringen, skriver avisen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere