RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde ikke refleksvest

Foto: Tor Erik Schroder (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet kan ha brutt sine egne retningslinjer, da politimannen Børge Ivarsen (48) ble påkjørt og drept i Grimstad for to uker siden.

Det kom fram da det ble gjennomførte rekonstruksjon i Grimstad onsdag kveld, melder P4. Påkjørselen 4. mars etterforskes nå av politiet i Larvik, og E18 ble stengt i fire timer onsdag kveld for at politiet skulle gjennomføre rekonstruksjonen.

Politiførstebetjent Børge Ivarsen (48) ble påkjørt og drept da han holdt på med å legge ut en spikermatte på E18 ved Grimstad natt til 4. mars. 27-åringen som kjørte på politimannen Børge Ivarsen (48), skal ha hatt en fart opp mot 200 kilometer i timen da han forsøkte å unnslippe politiet.

Hva så han
En 27-åringen er siktet for uaktsomt drap, men påtalemyndigheten har varslet at siktelsen kan bli endret til forsettelig drap. Forskjellen er mange års fengsel. Hva sjåføren så og ikke så da han kom ut av tunnelen vil bli svært viktig under rettssaken.

Under rekonstruksjonene torsdag viftet kollegaen til Børge Ivarsen med armene da bilen kom imot.

Ifølge P4 hadde han verken lommelykt eller lysmarkør. Sjåførens advokat, Thor Bache-Wiig, mener dette er svært viktige opplysninger. Etterforskningsleder, politiinspektør Magnar Pedersen, bekrefter overfor P4 at Ivarsen ikke gikk med refleksvest da ulykken skjedde.

Vanskelig å se
Alt sammen skjedde veldig fort da spikermatten ble forsøkt lagt over veien.

- At dette kom veldig brått på er det ingen tvil om. En annen ting er at det viser jo også at det kan ha vært vanskelig å se politimannen uten refleksvest. Det er mørkt, og det er mye som tyder på at han ikke har hatt på seg refleksvest, og det kan ha hatt betydning for muligheten min klient hadde for å observere han, sier advokat Thor Bache-Wiig til P4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere