RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Krokodille, ulovlig importert til Norge, Akvariet i Bergen, Stig Sægrov, direktør, Akvariet i Bergen
Krokodille, ulovlig importert til Norge, Akvariet i Bergen, Stig Sægrov, direktør, Akvariet i Bergen

Hadde krokodiller i dusjen på danskebåten

Sist oppdatert:
På strekningen Hanstholm-Bergen plasserte reiselederen to krokodiller og frosker i dusjen. I lugaren hadde han også en rekke utryddingstruete øgler og en salamander.

Historien om den noe spesielle dyretransporten i februar 2002 blir fortalt i Bergen tingrett denne uken. Tidligere direktør Stig Sægrov ved Akvariet i Bergen står tiltalt for ulovlig import av 43 arter uten nødvendig tillatelse fra Direktoratet for naturforvaltning.

Tiltalt
På listen over dyr er blant annet en kubakrokodille, en dødshoggorm, en kongeboa og en orientalsk flammebukfrosk.

Ifølge Bergens Tidende er Sægrov også tiltalt for å ha tjent penger på dyrene, til tross for at han skjønte de var ulovlig importert og under internasjonal beskyttelse.

Kunne strøket med
Dyrene på danskebåten ble oppbevart i lugaren på grunn av frykt for at de utryddingstruede dyrene skulle fryse i hjel under overfarten. Dyrene skulle vises fram under en stor reinskogutstilling. Problemet var bare at det ikke fantes godkjente reisepapirer for dyrene som står på den såkalte Cites-listen over utryddingstruete arter.

Rettasken mot Stig Sægrov startet i tingretten mandag. Den tidligere akvariedirektøren nekter straffskyld og forsvarer seg med at han antok at den italienske reiselederen hadde ordnet med de nødvendige papirene. Påtalemakten mener på sin side at det Sægrov hadde det overordnede målet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere