*Nettavisen* Nyheter.

Hadde seks våpen hjemme

Foto: (TV 2)

Faren til den drapssiktede 17-åringen i Hommersåk hadde seks våpen hjemme i huset. Ett av disse ble brukt til å skyte Ingrid-Elisabeth Berg (16).

25.01.06 17:16

Nå mister faren samtlige våpen. Han risikerer også en saftig bot for å brudd på våpenloven. Det opplyser politiadvokat Øystein Paulsen i felles forvaltningsenhet ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Vi kommer til å tilbakekalle våpenkortene og inndra våpnene, sier Paulsen.

Egen straffesak
Natt til søndag ble 16 år gamle Ingrid-Elisabeth skutt og drept av ekskjæresten. Etter en fest på det lokale idrettshuset skal 17-åringen ha gått hjem til foreldrenes hus, hentet en av farens pistoler og oppsøkt ekskjæresten. På vei tilbake skal den siktede ha montert på en lyddemper og prøveskutt våpenet.

17-åringen risikerer nå å få utvidet siktelsen fra forsettlig til overlagt drap, med en strafferamme på 13-18 års fengsel.

Politiet har avdekket at drapsvåpenet ikke ble oppbevart etter gjeldende regler og kommer nå til å ta ut en straffesak mot faren. Han blir siktet for brudd på våpenloven og risikerer å bli ilagt en bot.

Til konkurranseskyting
Parallelt med straffesaken har også politiadvokat Øystein Paulsen opprettet en egen forvaltningssak mot faren. Paulsen sier til TV 2 Nettavisen at faren hadde våpenkort for seks våpen, de aller fleste håndvåpen, altså pistoler eller revolvere.

- Hvorvidt de andre våpnene også ble oppbevart uforsvarlig, vet jeg ikke. Men når det først skjer ett brudd, mister han våpenkortet for samtlige våpen. Det betyr også at han ikke får ha våpen lenger, sier Paulsen.

Ifølge politiadvokaten får personer som søker kun våpenkort for pistoler dersom de kan dokumentere at de er til øvelse eller konkurranseskyting. I tillegg må man ha vært aktivt medlem i skytterklubb i minst seks måneder.

Føre var i Stavanger
Politiet i Rogaland har det siste halve året innført en ny rutine i forbindelse med våpenkort. Hver dag gjennomgås operasjonsloggen fra det siste døgnet og personalia fra personer som har vært innblandet i alt fra fyllekjøring, voldshandlinger eller har havnet i drukkenskapsarrest.

- Vi ser etter personer som har våpentillatelser, men som ikke lenger oppfyller kriteriene til å ha dem. Prosjektet startet i mai i fjor og varte til november. Nå er det blitt en daglig del av rutinene, sier Paulsen.

I løpet av tiden prosjektet varte, gjennomførte politiet 90 kontroller, som igjen medførte 31 saker hvor våpenkort ble tilbakekalt, samt at åtte personer fikk advarsler. Totalt er 40 våpen inndradd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.