RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde sex med fem mindreårige

Sist oppdatert:
En 25-åring og en 28-åring må i fengsel.

Det har indre Finnmark tingrett bestemt.

25-åringen er dømt for to tilfeller av samleie med ei jente under 14 år, tre samleier med ei jente under 16 år og et tilfelle av seksuell handling overfor ei jente under16 år.

- Presset 13-åring
Det var i juli i 2005 at den 13 år gamle jenta var hjemme hos 25-åringen i Kautokeino for å se film. Mens de satt i sofaen, skal 25-åringen ha begynt å befølte jenta, før han tok henne med til soverommet.

- «Hvis du ikke gjør det, er du ikke glad i meg», skal tiltalte ha sagt til henne før de hadde sex.

Retten legger vekt på at selv om den 13 år gamle jenta han hadde sex med, gjorde det frivillig, så utøvde 25-åringen et «visst press overfor C» ved det første samleiet.

« Det bemerkes at det er den voksne parts ansvar å ikke innlede seksuell kontakt med den mindreårige, selv om den mindreårige skulle ønske en slik kontakt» heter det i dommen.

Noen måneder senere skal 13-åringen igjen ha hatt sex med 25-åringen hjemme hos ham.

- «Han gikk rett på sak», forklarte jenta i retten.

Samme år, fra våren 2005 til januar 2006 hadde 25-åringen et slags kjærlighetsforhold til 13-åringens venninne, som var 15 år. I denne perioden skal de to ha hatt minstr tre samleier, noe som er bevist med DNA.

25-åringen påsto i retten at han trodde at hun var 16 år gammel. Men retten mener dette ikke er straffriende.

I tillegg er 25-åringen funnet skyldig i å ha fått ei jente under 16 år til å beføle hans penis, etter at hun hadde avvist ham da han forsøkte å beføle henne

Mannen er dømt til ubetinget fengsel i to år og tre måneder, i tråd med aktors påstand.

Sendte 542 SMS
Den medtiltalte 28-åringen hadde ifølge dommen ved tre anledninger sex med ei 13 år gammel jente uten kondom, der han hoppet av i svingen. De hadde samleie hjemme hos han i Kautokeino, og i en bil.

Den tiltalte nektet straffskyld for dette da saken startet i retten.

Han ble også konfrontert med den omfattende SMS-kontakten mellom de to, som han ikke husket.

Fra 18. november til 27. desmeber i 2005 sendte 13-åringen ham 542 smser, og han sendte henne 407 meldinger tilbake. Tiltalte påsto at han kun husket noen få av disse.

28-åringen hadde også sex med ei jente som var 24 år og ni måneder gammel i hans barndomshjem i Kautokeino sommeren 2005.

I november 2005 hadde 28-åringen sex med ei 15 år gammel jente hjemme hos ham. Før samleiet fant sted, drakk de sprit som jenta fikk av mannen. Retten mener dette er straffskjerpende. I tillegg brukte han ved samleiene med to av jentene ikke kondom, som medfører en fare for graviditet.

28-åringen var ikke kjæreste men noen av de fornærmede, og retten mener han syne så ha utnyttet den situasjonen at to av jentene på tiden for overgrepene var forelsket i tiltalte, for å skaffe seg seksuell omgang med dem.

Han er dømt til fengsel i 2 år og fem måneder for tre samleier med jenter under 14 år og tre samleier med barn under 16 år. ( Samleie med tre jenter)

Den yngste jenta er 14 år eldre enn den tiltalte.

Klekkelig erstatning
Begge mennene har hatt sex med to av de samme jentene.

25-åringen må betale jente C en erstatning på 40.000 kroner, det samme må 28-åringen betale. Samtidig må de to betale henholdsvis 20.000 kroner (25-åringen) og 15.000 kroner (28-åringen) til jente D.

I tillegg må 28-åringen betale en erstatning på 30.000 kroner til den tredje jenta han er dømt for å hatt samleie med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere