RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hadde «terrorbevis» i august

Sist oppdatert:
- Politiet har hatt det de kaller bevis helt siden 8. august. Hvorfor har de ikke grepet inn før, spør hovedmannens forsvarer John Christian Elden.

Da den terrortiltalte 29-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling fredag erkjente han ikke straffskyld. Han motsatte seg også aktors krav om fire ukers varetektsfengsling med brev og besøksforbud.

- Min klient har ikke blitt avhørt etter at den nye siktelsen, men han erkjenner ikke straffskyld i forhold til siktelsen, sier advokat John Christian Elden.

I politiavhørene som er gjort har 29-åringen benektet enhver kjennskap til skytingen mot synagogen. Han har forklart at han var sammen med den norsktyrkiske 28-åringen som også er siktet i saken.

Politiets beste bevis i saken er et lydopptak gjort i 29-åringens bil 8. august. Der mener politiet at 29-åringen og hans 26 år gamle medtiltalte diskuterte mulighetene for å angripe den amerikanske og israelske ambassaden i Oslo.

- Utover denne samtalen så har de ingen konkrete beviser mot min klient. Hvis de mener at det holder til å få ham varetektsfengslet, så er det veldig merkelig. De har altså kjent til planene i 40 dager uten å gjøre det spøtt.

Politiet mener at 29-åringen har fremvist ekstreme holdninger i forhold til politikk og religion.

- Min klient benekter å ha ekstreme holdninger. Og det er stor forskjell på å mene noe, og handle ut fra de meningene, sier Elden.

Kjennelsen på om de fire terrorsiktede blir varetektsfengslet bekjentgjøres lørdag ettermiddag klokken 16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere