Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haddy Njie blir hyllet på Facebook for å støtte samboer Trond Giske

FÅR STØTTE PÅ SOSIALE MEDIER: Både VG, TV 2, Dagbladet og Nettavisen har delt saken om Haddy Njie på Facebook. Der strømmer støtten til Haddy Njie inn. Mellom 900 og 1000 kommentarer har kommet inn til de fire sakene.
FÅR STØTTE PÅ SOSIALE MEDIER: Både VG, TV 2, Dagbladet og Nettavisen har delt saken om Haddy Njie på Facebook. Der strømmer støtten til Haddy Njie inn. Mellom 900 og 1000 kommentarer har kommet inn til de fire sakene. Foto: Montasje: Facebook/Scanpix
Sist oppdatert:
Trond Giske og samboer Haddy Njie får råd og oppmuntrende ord på sosiale medier.

Støtteerklæringer og oppmuntrende ord strømmer inn til Trond Giske (51) og samboer Haddy Njie (38) etter at Giske søndag varslet at han trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet etter varslersakene mot ham.

- Haddy du er en flott kvinne som står i vinden med din mann. Ønsker dere alt godt, er en av kommentarene som er lagt igjen på Facebook.

Les også: Carl I. Hagen tar Trond Giske i forsvar

Rammet familien

Søndag skrev Giske på Facebook at belastningen de siste ukene særlig har rammet familien og hans nærmeste som ikke har valgt et liv i politikken.

«Det er svært tungt for dem å oppleve det bildet som tegnes av meg, dag ut og dag inn», skrev han.

AVGÅTT NESTLEDER:  Trond Giske.

Søndag kveld uttalte samboer Njie til VG at de to «har stått sammen gjennom stormen» og at hun støtter samboeren «fullt og helt».

- Trond og jeg har stått sammen gjennom denne stormen og jeg støtter Trond fullt og helt, uttalte Haddy Njie til VG.

Les også: Støtte, respekt og sinne etter Giskes avgang

Paret var ifølge avisen hjemme i sin leilighet i Oslo da han informerte om sin avgang på sin Facebook-side.

– Støtten fra Haddy betyr alt for meg. Hun har stått ved siden av meg hele tiden. Hun har vært grunnen til at jeg har greid å komme meg gjennom dette, uttalte Giske til VG.

Både VG, TV 2, Dagbladet og Nettavisen har delt saken på Facebook og der strømmer støtten til Haddy Njie inn. Mellom 900 og 1000 kommentarer har kommet inn til de fire sakene.

Les mer: Derfor hadde ikke Jonas Gahr Støre lenger tillit til Trond Giske

Støttererklæringer

Her er noen av støtteerklæringene hentet fra Facebook:

- Ordentlig dame! Kan hun tilgi han bør vel Norges befolkning komme seg videre og la de få fred nå.

- Håpar de klarer å ta vare på kvarandre oppi alt dette, er fælt å lese mange stygge kommentarar. Stå på Haddy og Trond!

- Har alltid ment at hun er verdens vakreste kvinne, og nå skjønner jeg at hun er vakker innvendig også. Trond er heldig som har deg.

Det var på mandag at Haddy Njie gikk ut i VG og ga sin støtte til Trond Giske.

- Mennesker i krise - påført eller selvpåført - trenger sine nærmeste mer enn noen gang. Det er godt for ham ... og for alle oss andre ... at han ikke står alene nå. I det presset han står i, ville de fleste av oss her i kommentarfeltet knekt.

- Denne bekreftelsen har jeg ventet på. Flott å se at Trond får denne støtten.

- Godt han har henne som støtte. Han kunne ikke hatt noen som var bedre enn den varme og flotte Haddy. Alt godt til dere begge i den pressede situasjonen dere er i! Måtte sannheten komme for en dag. Føler med dere.

- Dette har vært en forferdelig stygg heksejakt og jeg er sjokkert over media og nettrollene og div innen Ap. Ta godt vare på hverandre og stå på!

- Stå på Haddy og Trond!

- Haddy, du er ett flott kvinne som står i vinden med din mann. Ønsker dere alt godt.

- Lykke til Trond Giske og Haddy Njie! Viktigst med god partner ved slike saker! Viktigt å ta godt vare på hverandre! Trist sak! Håper alle fakta kommer fram så får vi alle ta lærdom av dette!

- Trond Giske,- jeg kjenner deg ikke og kommer nok aldri til å stemme på ditt parti. Jeg vil bare si at nå må du passe godt på deg selv. Du er pappa til to barn og samboer med en flott dame. Det er mye viktigere roller i livet, enn alt annet. Du er mye mer enn bare et politisk menneske. Jeg og mannen min tenker på deg og dine nærmeste.

Les også vårt store intervju med Haddy fra i høst: Haddy Njie: - Jeg syns det er så kleint når folk som meg skal snakke om Janteloven

Fakta: Tidslinje over Giske-saken

Klikk for å åpne faktaboksen

* Dagens Næringsliv skrev 7. desember at Anniken Huitfeldt, som leder Aps kvinnenettverk, på et møte i stortingsgruppen skal ha understreket at rykter om seksuell trakassering kan bli misbrukt i interne maktkamper. Overfor NTB har Huitfeldt presisert at hun har sagt at man skal melde fra hvis man hører om seksuell trakassering, ikke spre rykter om det.

* Onsdag 13. desember publiserte Dagens Næringsliv den første saken om at partiledelsen hadde fått «henvendelser om flere saker om oppførselen til Aps nestleder Trond Giske».

* Dagen etter fulgte VG opp med en sak om at SMS-er fra Giske til et AUF-medlem i 2011 hadde skapt intern konflikt i partiet. Det ble presisert at nestlederen ikke var anklaget for trakassering.

* Fredag 15. desember sa Ap-leder Jonas Gahr Støre til NRKs Politisk kvarter at ut fra det han hadde lest i avisene, måtte han avvise at Giske hadde opptrådt upassende.

* I et opprop 20. desember advarte flere profiler i Oslo Ap mot en «giftig partikultur».

* 21. desember var Giske i møte med partilederen om varslene. Partiet sendte ut en pressemelding der Giske sterkt beklager sin egen oppførsel. Samme kveld stilte han i Dagsrevyen, der han uttalte: «Jeg tror nok at jeg må innse at jeg ikke har vært meg min oppførsel bevisst nok. Det kan dreie seg om ulikhet i maktforhold, aldersforskjell og sosiale sammenhenger med mye alkohol. Jeg har ikke opptrådt på en måte som er i tråd med de verdiene jeg ønsker å opptre etter».

* Samme kveld ble det kalt inn til et hastemøte i Aps sentralstyre der Støre orienterte om saken.

* Fredag 22. desember kommenterte Støre saken overfor pressen. Han uttalte at han ikke har bedt Giske om å gå, men understreket at tilliten til Giske er svekket og at nestlederen har lite å gå på. Samme dag uttalte flere medlemmer i partiet at de mener Giske må trekke seg fra nestledervervet.

* Samme kveld skrev Ap-nestleder Hadia Tajik på Facebook at hun var blitt kontaktet av flere som har varslet om Giskes oppførsel. – For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist, skriver Tajik.

* Senere samme kveld skrev Giske på Facebook at han er sykmeldt. – Presset har blitt svært vanskelig å bære. Jeg har i dag mottatt en sykemelding fra min lege, skrev han.

* Lille julaften varslet Støre at han innkaller sentralstyre til møte om Giske-saken. Samtidig varslet han et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar. Sentralstyremøtet finner sted tirsdag 2. januar klokken 13.

* 1. januar: Støre sier at Trond Giske fritas fra vervet som nestleder i Ap på ubestemt tid. «I lys av den krevende situasjonen partiet står i og sakens karakter er Giske og jeg enig om at han fritas fra vervet som nestleder på ubestemt tid», heter det i en pressemelding fra Støre.

* Samme dag svarer Giske ved å legge ut en melding på Facebook der han skriver at han har meddelt Støre at slik situasjonen er, er det umulig å utøve oppgavene som nestleder i Ap på en god måte. Giske skriver at det er kommet grunnløse og falske varsler, lekket til mediene av anonyme kilder. «Alvorlige anklager er blitt publisert kun basert på anonyme kilder, kommentert som sannheter og spredt i sosiale medier», skriver han.

* 2. januar: Møte i Arbeiderpartiets sentralstyre om varslene mot nestleder Trond Giske.

* 7. januar: Giske skriver på Facebook at han trekker seg som nestleder på varig basis og samtidig stiller sin plass som leder for Arbeiderpartiets finansfraksjon på Stortinget til disposisjon.

(NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!