Støtteerklæringer og oppmuntrende ord strømmer inn til Trond Giske (51) og samboer Haddy Njie (38) etter at Giske søndag varslet at han trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet etter varslersakene mot ham.

- Haddy du er en flott kvinne som står i vinden med din mann. Ønsker dere alt godt, er en av kommentarene som er lagt igjen på Facebook.

Les også: Carl I. Hagen tar Trond Giske i forsvar

Rammet familien

Søndag skrev Giske på Facebook at belastningen de siste ukene særlig har rammet familien og hans nærmeste som ikke har valgt et liv i politikken.

«Det er svært tungt for dem å oppleve det bildet som tegnes av meg, dag ut og dag inn», skrev han.

Søndag kveld uttalte samboer Njie til VG at de to «har stått sammen gjennom stormen» og at hun støtter samboeren «fullt og helt».

- Trond og jeg har stått sammen gjennom denne stormen og jeg støtter Trond fullt og helt, uttalte Haddy Njie til VG.

Les også: Støtte, respekt og sinne etter Giskes avgang

Paret var ifølge avisen hjemme i sin leilighet i Oslo da han informerte om sin avgang på sin Facebook-side.

– Støtten fra Haddy betyr alt for meg. Hun har stått ved siden av meg hele tiden. Hun har vært grunnen til at jeg har greid å komme meg gjennom dette, uttalte Giske til VG.

Både VG, TV 2, Dagbladet og Nettavisen har delt saken på Facebook og der strømmer støtten til Haddy Njie inn. Mellom 900 og 1000 kommentarer har kommet inn til de fire sakene.

Les mer: Derfor hadde ikke Jonas Gahr Støre lenger tillit til Trond Giske

Støttererklæringer

Her er noen av støtteerklæringene hentet fra Facebook:

- Ordentlig dame! Kan hun tilgi han bør vel Norges befolkning komme seg videre og la de få fred nå.

- Håpar de klarer å ta vare på kvarandre oppi alt dette, er fælt å lese mange stygge kommentarar. Stå på Haddy og Trond!

- Har alltid ment at hun er verdens vakreste kvinne, og nå skjønner jeg at hun er vakker innvendig også. Trond er heldig som har deg.

- Mennesker i krise - påført eller selvpåført - trenger sine nærmeste mer enn noen gang. Det er godt for ham ... og for alle oss andre ... at han ikke står alene nå. I det presset han står i, ville de fleste av oss her i kommentarfeltet knekt.

- Denne bekreftelsen har jeg ventet på. Flott å se at Trond får denne støtten.

- Godt han har henne som støtte. Han kunne ikke hatt noen som var bedre enn den varme og flotte Haddy. Alt godt til dere begge i den pressede situasjonen dere er i! Måtte sannheten komme for en dag. Føler med dere.

- Dette har vært en forferdelig stygg heksejakt og jeg er sjokkert over media og nettrollene og div innen Ap. Ta godt vare på hverandre og stå på!

- Stå på Haddy og Trond!

- Haddy, du er ett flott kvinne som står i vinden med din mann. Ønsker dere alt godt.

- Lykke til Trond Giske og Haddy Njie! Viktigst med god partner ved slike saker! Viktigt å ta godt vare på hverandre! Trist sak! Håper alle fakta kommer fram så får vi alle ta lærdom av dette!

- Trond Giske,- jeg kjenner deg ikke og kommer nok aldri til å stemme på ditt parti. Jeg vil bare si at nå må du passe godt på deg selv. Du er pappa til to barn og samboer med en flott dame. Det er mye viktigere roller i livet, enn alt annet. Du er mye mer enn bare et politisk menneske. Jeg og mannen min tenker på deg og dine nærmeste.

Les også vårt store intervju med Haddy fra i høst: Haddy Njie: - Jeg syns det er så kleint når folk som meg skal snakke om Janteloven