Ap-politiker Hadia Tajik ble onsdag morgen stoppet av kontrollører på Stortinget t-banestasjon, etter å ha tatt banen fra Majorstua, skriver VG.

Tajik meldte seg selv til billettkontrollørene da hun så dem og innså at hun ikke hadde billett.

– Det er dessverre riktig at jeg ikke hadde kjøpt billett da jeg tok t-banen fra Majorstuen til Stortinget etter å ha deltatt på Politisk kvarter på NRK i morges. Jeg glemte det rett og slett, og beklager det. Jeg innså tabben da jeg ankom Stortinget stasjon, og meldte meg selv til billettkontrollørene.

Videre forteller Tajik at kontrolløren sjekket hennes utløpte billetter, og så at hun hadde ganske mange. Han skrev ikke ut bot, men kjøpte en enkeltbillett på Tajiks Ruter-app, slik at hun betalte for reisen fra Majorstua til Stortinget.

Pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, sier til VG at kontrollørene har mandat til å foreta en individuell vurdering hver gang de stopper noen i billettkontroll.

– Billettkontrollørene gjør en vurdering på stedet. Hvis de ser på kjøpshistorien på appen at vedkommende har betalt billetter jevnlig, men at han eller hun har glemt å betale akkurat i dag, så kan kontrolløren gjøre en vurdering av at dette var et hendelig uhell og gi mulighet for å kjøpe billett i etterkant og slippe bot, sier Johansen til avisen.

Har du sett denne videoen?