*Nettavisen* Nyheter.

Hærland kan få medierabatt

Advokaten til Anne-Kat. Hærland vil kreve strafferabatt for tv-kjendisens fyllekjøring fordi saken har fått så mye medieomtale.

19.03.04 08:08

Anne-Kat. Hærland kan få strafferabatt etter fyllekjøringen på Frogner. Årsaken er det omfattende medieomtalen som saken har hatt.

- Vi mener at uforholdsmessig mye medieomtale er et relevant straffeutmålingsmoment i denne saken. Vi vil gå igjennom og dokumentere det som har vært av medieomtale i saken, sier forsvarer Peter Nørgaard til TV 2 Nettavisen.

Få fylleturer har blitt skrevet mer om enn Anne-Kat. Hærlands morgentur for å kjøpe aviser 11. november i fjor. Like i nærheten av sin leilighet på Frogner kjørte NRK-kjendisen inn i en parkert bil. Deretter kjørte hun videre og krasjet inn i bil nummer to.

Påtalemyndigheten har tiltalt Hærland for fyllekjøring med 1,26 i promille, samt at hun stakk av fra en kollisjon uten å si ifra.

Erkjent straffskyld
Anne-Kat. Hærland har sagt seg skyldig etter tiltalen og risikerer flere ukers ubetinget fengsel når tilsåelsesdommen skal behandles senere i vår.

Påtalemyndigheten hadde regnet med at medieomtalen vil bli et tema når tilståelsesdommen skal behandles.

- Det er et moment som kan tas med i argumentasjonen, men det er begrenset hvor mye man vektlegger det, sier påtaleleder Liv Atterås ved trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt. Hun presiserer at hun selv ikke skal prosedere saken og derfor ikke vet hva som blir tatt med fra påtalemyndighetens side.

Omfattende dekning
TV 2 Nettavisen har alene skrevet 23 saker som omhandler fyllekjøringen til NRK-kjendisen 11. november i fjor. Saken har vært førstesiden i de største avisene og omtalt grundig i etermediene - ikke minst i «Nytt på nytt» der Hærland er blant de faste deltakerne.

Men etter det TV 2 Nettavisen forstår kan Hærland selv ha ødelagt for en slik argumentasjon. En ting er å bli ufrivillig gjenstand for medienes søkelys. En annen ting er å oppsøke den. I noen tilfeller har kjendisen selv uttalt seg om kjøreturen – blant annet i Nytt på Nytt og Se og Hør. Dermed kan retten komme til at hun selv har vært med å skape den omfattende medieomtalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.