Hagen: - Slik snikinnføres islam i Norge

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Tordner etter hijab-debatten.

13.02.09 19:31

Kari Helene Partapuoli, leder for Antirasistisk Senter, mener debatten om bruk av hijab i politiet er «en storm i et vannglass».

Har du tips i saken? Ring 21006010 eller send e-post til tips@nettavisen.no.

Men enkelte norske politikere går for langt i debatten, sier hun. Det gjelder blant annet Stortingets visepresident Carl I. Hagen (Frp).

Les også: - Islamofobi, ikke saklige argumenter.

Men Carl I. Hagen selv mener han er i sin fulle rett til å påpeke det han mener er en snikislamisering av Norge.

- Gir etter for krav
- Ja, jeg er engstelig for utviklingen i Norge når vi gir etter for krav fra muslimer og islamister. I Frp har vi alltid ment at innvandrerne må tilpasse seg norske forhold. Det er ikke vi som skal endre oss. Jeg står for at det skjer en snikislamisering, et lite skritt her og et lite skritt der. Vil du ha eksempler?

- Ja?

- Det er kommet krav om kjønnsdelt klasseundervisning i skolen, krav om hijab på alle arbeidsplasser, i Forsvaret får de bære hijab, man vil ha muslimske skoler, man vil begrense ytringsfriheten for å ikke ramme religiøse følelser, vi har fått halalmat i fengsler og på skoler, det er bønnepauser i arbeidslivet, det kreves muslimske fridager, noen vil opprette shariaråd som skal brukes for eksempel i arvesaker, noe vil fjerne svinebilder fra offentlige bygninger - i praksis Nasse Nøff fra veggen i barnehagen og det er krav om alkoholfrie dager i utelivet, sier Hagen til Nettavisen.

- Gjett hvor mange de blir!
- Men det er bare i overkant av 100.000 muslimer i Norge av cirka fem millioner mennesker. Overdriver du ikke faren for islamisering?

- Gjett hvor mange de er i 2050! Se på situasjonen i enkelte bydeler i Oslo og Drammen i dag. Og det er mange år siden at eldre mennesker begynte å ta kontakt med oss i Fremskrittspartiet og fortalte at de var de eneste med norsk bakgrunn som var igjen i bygården de bodde i. De fortalte at det var som å bo i et annet land enn Norge.

Hagen mener den pågående hijab-debatten kun er å ta et skritt videre.

- Kravet om hijab i politiet er enda et ledd i rekken av krav om at vi skal tilpasse oss og godta et kvinneundertrykkende symbol, sier Hagen.

- Arbeidsgivere bestemmer klærne
- Likestillings- og diskrimineringsombudet mener at det er både kjønns- og religionsdiskriminerende å ikke godta hijab på en arbeidsplass?

- Det er jeg helt uenig med henne i. Arbeidsgivere må stå fritt til å bestemme hva slags klessystemer de skal ha. De kan for eksempel meget godt nekte arbeidstakere å reklamere for SV eller Frp på jobben, sier Hagen.

Debatten om å tillate hijab i politiet begynte etter at Keltoum Hasnaoui Missoum fra Sandnes henvendte seg til Politidirektoratet fordi hun var frustrert over å ikke kunne være politikvinne med hijab.

I svaret fra Politidirektoratet kom det frem at de nå ville tillate bruk av hijab i politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.