Hagen får delvis støtte

Regjeringspartiene kommer til å stemme for sju av forslagene som Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen la fram under trontaledebatten i Stortinget mandag.

06.10.03 22:46

Frp hadde på forhånd lagt fram en omfattende liste for å teste regjeringens samarbeidsvilje. Mandag kveld var de parlamentariske lederne for regjeringspartiene enige om å kunne støtte seks av Hagens forslag mot at han endrer ordlyden noe.

Foto: Berit Almendingen

- At vi har strukket oss et stykke, det har vi, men det har også Frp gjort, så i så måte vi har vel møttes på midten, da, sier parlamentarisk leder i Høyre, Oddvar Nilsen til TV 2 Nyhetene.

Nå spørs det om "å møtes på halvveien" er nok for å blidgjøre Carl I. Hagen.

- Ville blitt rasende
- Dette betyr at det er ikke skjedd noen forsterket avklaring den ene eller andre veien. Hadde de stemt for samtlige, hadde jeg vært hoppende fornøyd. To av dem visste jeg de hadde problemer med. Hadde de avvist alle, ville jeg blitt rasende, og det ville også resten av min gruppe. Dette er sånn midt på treet, så det er ingen egentlig avklaring som har skjedd, sier Hagen til TV 2 Nyhetene.

Fremskrittspartiet fikk blant annet ikke gjennomslag for å starte oljeboring utenfor Lofoten og i Barentshavet.

Skole-støtte
–Det sjuende forslaget ville vi stemt for uansett, nemlig forslaget om at regjeringen utarbeider en oversikt over og deretter legger fram en redegjørelse for Stortinget om vedlikeholdssituasjonen i skolebygg i grunnskolen og den videregående skole i løpet av første halvår 2004, sier Høyres parlamentariske leder Oddvar Nilsen til NTB.

Debatten pågår fortsatt og det endelige resultatet av avstemning er trolig ikke klart før ved 23-tiden.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.