*Nettavisen* Nyheter.

Hagen får gavepakke av Nøtterøy

Carl I. Hagens eiendom på Nøtterøy. Foto: Per Moe (Scanpix)

Nøtterøy kommune vil omregulere boligområdet til Eli og Carl I. Hagen fra nærings- til boligområde. Dermed går verdien på Hagens hus i taket.

16.09.05 08:37

Hagens store bolig på Kalvetangen på Nøtterøy har lenge vært et tema. Carl I. Hagen og hans kone Eli Hagen har bosatt seg på et industriområde. Ved å forplikte seg til å drive næringsvirksomhet har ekteparet kjøpt seg en eksklusiv rett til å bo bare 60 meter fra strandkanten. I huset på 274 kvadratmeter har Frps distriktskontor for Buskerud, Telemark og Vestfold Frp leid 100 kvadratmeter.

Offisielt har Hagen vært vaktmester i sin egen bolig. Med den kommende omreguleringen kan vaktmesteren ta alle de 274 kvadratmeterne i bruk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Helt korrekt. Det blir en gave til huseierne, men vi har ikke noe valg, sier ordfører Kåre Sevik til VG.

- Kommunen kan ikke fly rundt og kontrollere hvor mange kvadratmeter av husene eierne bebor, sier Bjørn Kåre Selvik til avisen.

Hagen investerte 6,7 millioner i boligen. Eiendomsmegler Tore Solberg i Tønsberg sier at omreguleringen vil føre til en god økning på husprisene på øya. Hvis Hagen i tillegg får grave ned høyspentledningen som går mellom huset og sjøen, så vil Frp-villaen begynne å bli riktig så attraktiv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.