*Nettavisen* Nyheter.

Hagen flytter til Sveits

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Stein Erik Hagen har fått nok av det norske skatteregimet. Nå melder han flytting til Zürich i Sveits.

23.07.09 23:11

– Det har vært en lang prosess, noe man har tvilt seg fram til, sier milliardæren Stein Erik Hagen i et intervju med TV 2.

Se også: TV2. no: Hagen flagger ut

Formuesskatten tynger
Han bekrefter at han nå melder flytting Zürich i Sveits og at årsaken er norsk skattepolitikk generelt og formuesskatten spesielt.

– Skattenivået er én ting, jeg har ikke noe imot å betale skatt, det er mer hvordan det er utformet, forklarer Hagen og sier at han føler at norske myndigheter ønsker «å ta» de rike. Han sier han føler seg «persona non grata», altså uønsket, i Norge. Det opplever han som urettferdig og viser til at han betaler langt mer skatt enn gjennomsnittsnordmannen og i tillegg gir bort penger til gode formål. Hagen har allerede kjøpt bolig i Sveits og meldt sin ankomst til sveitsiske myndigheter.

Her føler han seg mer velkommen.

God for flere milliarder
Stein Erik Hagen skal – sammen med sin kone, Mille Marie Treschow – være god for rundt 20 milliarder kroner, ifølge TV 2.

Hagen bygget opp mye av sin rikdom som kjøpmann og Rimi-grunnlegger. I dag er han en av Norges største private investorer gjennom familieselskapet Canica AS. Canica har blant annet eierinteresser i Orkla, der Hagen er styreformann.

- Beklagelig
- Nå må vel Kristin Halvorsen være fornøyd, sier Høyres finanspolitiske talsmann Torbjørn Hansen til Dagbladet.no. Han sier de rødgrønne gikk til valg på at de rike skulle tas og mener SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen nå har lyktes med sitt forsett.

Finansminister Kristin Halvorsen sier til avisa at hun synes det er trist at Hagen flytter og at han «ikke kjenner glede ved å bidra i det spleiselaget som velferdssamfunnet vårt er».

- Jeg beklager at han flytter, for jeg mener Norge er et godt land å bo i, også for de rike, sier hun til Dagbladet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag