Hagen går som partiformann i 2006

Carl I. Hagen tar to nye år som partiformann i Fremskrittspartiet og varsler samtidig sin avgang i 2006.

04.10.03 18:37

-Jeg stiller til gjenvalg som formann i perioden 2004 til 2006, med mindre noe helt radikalt skulle skje med partiet og den politiske situasjonen. Men det er for aller siste gang, sier Carl I. Hagen til NTB.

Hagen varsler også at han stiller for Oslo Frp ved stortingsvalget i 2005. Dermed planlegger 59-åringen å gå over i pensjonistenes rekker i 2009.

I god tid

Hagen har ikke alltid hatt for vane å lansere sitt kandidatur som partileder i god tid. Tidligere har det vært runder med tvil og rådføring hos kona Eli og andre i partiledelsen. Nå snur han på flisa.

- Jeg fanget opp en usikkerhet i partiet rundt dette med formannsvervet. Derfor sier jeg fra i god tid, slik at partiet allerede nå kan begynne å tenke på sammensetningen av partiets ledelse slik den måtte se ut etter 2006, sier Hagen.

Nytt hus

Tønsbergs Blad skriver lørdag at Carl I. Hagen og hans kone Eli har fått tilslaget på en 6-millioners villa på Nøtterøy, og at paret flytter dit tidlig neste år.

- Det er helt riktig. Vi fant et deilig hus med strandsone og kveldssol, sier Hagen, som legger opp til å ukependle til og fra hovedstaden uansett hva slags rolle han får etter valget i 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.