*Nettavisen* Nyheter.

Hagen-ja til moske-invitasjon

Norske muslimer ønsker å møte politikerne til valgdebatt på egen banehalvdel og har invitert blant andre Carl I. Hagen inn i moskeen på Tøyen i Oslo.

24.08.05 06:12

Det er bare en uke siden Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet ble beskyldt for å spre fremmedfrykt med sin brosjyre om innvandringspolitikk, der en maskert raner «av utenlandsk opprinnelse» pryder forsiden. Nå skal Hagen for første gang møte norske muslimer ansikt til ansikt i Oslo-moskeen Islamic Cultural Centre (ICC).

Fra alle partiene
ICC er en av de store moskeene i Oslo og samler muslimer fra land som Iran, Irak, Marokko, Somalia, Pakistan, Bosnia og Tyrkia. Søndag 28. august inviterer de til valgdebatt i lokalene på Tøyen i Oslo med representanter for alle partiene. Fremskrittspartiets Carl I. Hagen er foreløpig den eneste partilederen som har takket ja til invitasjonen.

Vil stille spørsmål
- Jeg kan bekrefte at Hagen kommer, sier leder Mehboob Ur Rehman, leder i Islamic Cultural Centre, til TV 2 Nettavisen. Han sier moskeen ønsker et møte med politikerne der norske muslimer kan stille spørsmål og diskutere saker de er opptatt av. Skatter og avgifter, barnehageplasser, skole, arbeidsledighet, diskriminering og rasisme er aktuelle temaer. I tillegg ventes det diskusjon om terrorisme, æresdrap, tvangsekteskap og vold og hvorfor dette knyttes til islam.

De andre politikerne som så langt har meldt sin ankomst til møtet er Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre, Lars Rise fra Kristelig Folkeparti, Martin Kolberg fra Arbeiderpartiet , Trine Skei Grande fra Venstre og Erling Folkvord fra RV.

Råder til å bruke stemmeretten
Arshad Mohammed, styremedlem i islamsk råd i Norge, sier til TV 2 Nettavisen at de ikke vil råde norske muslimer til å stemme på et spesielt parti, men at de sterkt oppfordrer alle til å bruke stemmeretten og stemme på det partiet de føler er det rette for dem.

Link til Islamic Cultural Centre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.