RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen kan få skattesmell

Sist oppdatert:
Etter vedtak i skatteetaten kan Carl I. Hagen få et personlig skattekrav for bruk av Stortingsgruppens reisekasse.

Det var i perioden 1996 til 2005 at Frps stortingsgruppe skal ha unndratt å betale skatt for en reisekonto som ble flittig brukt av flere Frp- topper, skriver VG. Fredag la Skattemyndighetene fram et vedtak om at stortingsgruppen skulle ha betalt arbeidsgiveravgift for disse reisene.

Personlig krav
Vedtaket innebærer at de som benyttet seg av reisekassen høyst sannsynlig får et personlig skattekrav. Dette fordi man vanligvis må betale personlig skatt av de samme beløp det betales arbeidsgiveravgift for. I tillegg har skatteetaten unngått å bruke et såkalt «summarisk fellesoppgjør», som ville holdt Frp som arbeidsgiver ansvarlig for unndragelsene. I stedet blir de involverte holdt personlig ansvarlig.

Les også: Hagen: - Jeg beklager

300.000 kroner
Dersom skattemyndighetene stiller personlig skattekrav til Frp- toppene er de til sammen skyldig rundt 290.000 kroner. De involverte politikerne er Carl I. Hagen, Hans J. Røsjorde, Øystein Hedstrøm, Fridtjof Frank Gundersen og Jan Simonsen. Disse fikk opprinnelig varsel om et krav på nærmere 70.000 kroner hver, men dette blir nå nedjustert etter forhandlinger mellom Frp og Skatteetaten til å omfatte drøye 290.000 kroner som et totalbeløp.

Geir Mo, generalsekretær i Frp, har etter vedtaket uttalt at Skatteetaten enten er inkompetente eller ute etter å ramme Frp, skriver VG. Frp vil dermed klage inn vedtaket, og be om at alle stortingsgrupper blir gransket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere