*Nettavisen* Nyheter.

Hagen lite lønnsom

Carl I. Hagens eiendom på Nøtterøy.

Carl I. Hagens eiendom på Nøtterøy. Foto: Per Moe (Scanpix)

Frp-formann Carl I. Hagens næringsvirksomhet i luksusboligen på Nøtterøy kaster svært lite av seg.

10.06.05 11:46

Frps distriktskontor for Buskerud, Telemark og Vestfold Frp gikk torsdag kveld enstemmig inn for å takke ja til tilbudet fra partiformann Carl I. Hagen om å leie kontorlokaler på rundt 100 kvadratmeter i boligen på Kalvetangen.

Avtalen gjelder for to år, med mulighet til forlengelse.

Liten fortjeneste
Carl I. Hagen og hans kone Eli Hagen har bosatt seg på et industriområde. Ved å forplikte seg til å drive næringsvirksomhet har ekteparet kjøpt seg en eksklusiv rett til å bo bare 60 meter fra strandkanten.

Det er strengt forbudt med boligbygging under 100 meter fra stranden, men Hagen er vaktmester i sin egen luksusbolig på 274 kvadratmeter, og mener han har innfridd kravet til næringsvirksomhet på industriområdet ved å leie ut deler av boligen til Frp.

Virksomheten Hagen vil drive blir ikke særlig innbringende for Nøtterøy kommune. De neste to årene forventer Hagen en omsetning på 130.000 kroner på næringseiendommen.

- Vi har inngått en avtale om leie av kontorlokaler for 65.000 kroner i året, bekrefter Bård Andrè Hoksrud, som er distriktssekretær for Buskerud, Telemark og Vestfold Frp.

Hagens investering i boligen er på 6,7 millioner kroner, og næringsvirksomheten er ikke større enn av den kun hjelper litt på Hagens boutgifter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlig resultat
Men heller ikke annen næringsvirksomhet på Kalvetangen kan imponerer med høy omsetning. De 18 bedriftene på området hadde et samlet omsetning på 26 millioner kroner siste tilgjengelige regnskapsår, ifølge Tønsberg Blad.

Resultatet før skatt ble samlet på beskjedne 3,7 millioner kroner.

Men Frps distriktskontor er fornøyd med både lokalene til partiformannen og utsikten til sjøen.

- Vi er veldig fornøyd, og tror det blir veldig bra, sier Hoksrud.

Må svare
Frp-formannen er mildest talt svært lite begeistret for interessen for boligkjøpet. Tidligere i uken slengte Hagen på telefonrøret da TV 2 Nettavisen stilte spørsmål om eiendommen, noe han ellers ikke har for vane å gjøre.

Men om Hagen er fullstendig taus overfor mediene, så må han svare Nøtterøy kommunen. De har bedt om en skriftlig redegjørelse om hvilken næringsvirksomhet han driver. Signaler fra sentrale kommunetopper og politikere tyder på at Hagen ikke får godkjent sin næringsvirksomhet uten ytterligere strid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.