Hagen og Krekar i rettsstrid

Foto: TV 2

Onsdag møtes Carl I. Hagen og mulla Krekar i Oslo tingrett. Frp-politikeren er saksøkt fordi han blant annet har kalt mullaen ”terrorist”.

Det var under et tv-innslag på TV 2 i oktober i fjor at Hagen kom med utsagnet som Krekar har tungt for å svelge. I sin kritikk av myndighetens håndtering av Krekar-saken sa Hagen blant annet:

”Vi har ikke fått noen god begrunnelse for hvorfor i all verden han fikk et norsk reisebevis 2. august i år. Når politiet må ha visst om at han var en geriljaleder og en terrorist nede i Midtøsten-områdene”.

Utsagnet kom i en tid da utleveringsbegjæring til Jordan ble behandlet i rettssystemet, og Krekar var under etterforskning for blant annet terrorisme.

Siktelsene mot Krekar ble senere henlagt. Nå mener Krekars advokat Brynjar Meling at Frp-formannen må stå til ansvar.

Foto: Liv Ekeberg

- Hagen påsto at mulla Krekar var terrorist. Nå har Økokrims lange og nitidige etterforskning vist at Hagen ikke hadde hold for en slik påstand, sier Brynjar Meling til TV 2 Nettavisen.

Krekar vil kreve utsagnet mortifisert, og lar retten avgjøre en passende oppreisningserstatning. Hagen mener på sin side at utsagnet ligger innenfor ytringsfriheten slik den er nedfelt i Menneskerettighetskonvensjonen, og at han derfor ikke kan dømmes for å ærekrenkelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.