Hagen oppmuntret av Høyre-støtte

Frp-formann Carl I. Hagen synes det er oppmuntrende at seks fylkesledere i Høyre går imot Høyre-leder Erna Solberg ved å ønske samtaler med Frp før valget neste år.

- Jeg synes det er oppmuntrende at det også i Høyre begynner å bli en debatt om forholdet til Frp, sier Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

- Men fylkeslederne ønsker ikke bindende avtaler med Frp?

- Jeg vil ikke svare på det spørsmålet fordi det vil bli å gå inn på detaljer. Det som er interessant, er at Høyre begynner å bli bevisst på hvilke konsekvenser et regjeringsalternativ mellom tre sosialistiske partier kan få, sier Hagen.

Frykter Jens
Seks fylkesledere i Høyre åpner for samtaler med Carl I. Hagen om et samarbeid på borgerlig side før valget neste år.

De seks fylkeslederne er dypt bekymret for at Jens Stoltenberg har kommet på offensiven med sitt flertallsalternativ med SV og Sp.

- Den sosialistiske siden har nå stablet opp et slikt alternativ, og da bør nok også vi gjøre det på borgerlig side. Det er to fronter, og da kan vi like godt synliggjøre dem, sier fylkesleder i Finnmark Høyre, Robert Gærnæ, til VG.

Han og flere andre fylkesledere mener regjeringspartiene bør takke ja til Hagens invitasjoner til politiske samtaler. Senest sist fredag appellerte Frp-formannen til samarbeid for å bygge et borgerlig flertall - mot Stoltenbergs rød-grønne alternativ.

Erna Solberg har sagt at hun ikke ønsker et slikt samarbeid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag