Gå til sidens hovedinnhold

Hagen optimst etter lederskifter

Frp-formann Carl I. Hagen håper at lederskiftene i Høyre og KrF kan gjøre det lettere for Frp å komme inn i en borgerlig regjering etter valget i 2005.

- Med Dagfinn Høybråten som ny leder i Kristelig Folkeparti og Erna Solberg som ny Høyre-leder, er det delt ut nye kort. Det gjenstår å se hva dette kan bety for vårt forhold til de andre partiene, og det blir viktig å følge utviklingen fremover, sa partileder Carl I. Hagen under åpningen av Fremskrittspartiets landsstyremøte i Tønsberg lørdag.

Hagen pekte på at Frp allerede har gode erfaringer med å samarbeide med andre borgerlige partier i flere norske byer.

- Det er liten tvil om at KrFs negative holdning til Frp i stor grad har vært styrt av Kjell Magne Bondevik og Valgerd Svarstad Haugland. Jeg vil ikke avvise at dette kan endre seg med partiets nye ledelse etter valget i 2005. Og Erna Solberg har til nå ikke gitt noen tilsvarende erklæring som den avtroppende Høyre-leder Jan Petersen har gjort, om at det er uaktuelt for Høyre å sitte i regjering med Fremskrittspartiet, sier Hagen.

Frp-formannen karakteriserte 2004 som et konsolideringsår, der det vil være viktigere for Frp å bygge partiet enn å jakte på prosenter på meningsmålingene. Han tok også et kraftig oppgjør med fagbevegelsen og snakket varmt om innstillingen fra Arbeidslivslovutvalget som vil gi økt fleksibilitet og enklere adgang til midlertidige ansettelser.

- Jeg oppfordrer alle våre medlemmer som også er med i fagbevegelsen til å begynne å markere seg der, sa Hagen.

(NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk