*Nettavisen* Nyheter.

Hagen refser Gros eldrepolitikk

- Gro Harlem Brundtland har ingenting å tilføre eldreomsorgen, sier Carl I. Hagen, i en kommentar til Aps eldrepolitiske manifest.

13.08.05 05:27

Fredag gikk Gro Harlem Brundtland ut mot Bondevik-regjeringens helsepolitikk.

- Det er ikke bare utrolig, men utilgivelig at det i løpet av Kjell Magne Bondeviks regjering de siste fire år er kuttet 1100 årsverk i sykehjemmene og hjemmepleien. Samtidig har vi fått 12.000 nye eldre over 80 år.

Bondevik selv avviser disse beskyldningene og sier at antall ansatte i sektoren tvert i mot har gått opp.

- Tallet har økt siden jeg ble statsminister, sier han til TV 2 Nyhetene.

Nå får Bondevik støtte fra Carl I. Hagen. Frp-lederen braket torsdag sammen med Jens Stoltenberg i kampen om å bedre de eldres levekår. Fredag går Hagen hardt ut mot Brundtland, og påstår at hun er den minst troverdige når det gjelder å komme med løfter til de eldre.

- Aldri vært så ille
Hagen sier i en pressemelding at tilstanden i eldreomsorgen aldri har vært så ille som da Brundtland var statsminister.

- Brundtland har ingen troverdighet når det gjelder eldreomsorg. I 1993 presenterte Brundtland en samlet plan for eldrepolitikken, men resultatene uteble.

Hagen hevder også at valgkampløftene i 1995 om bedre tilsyn med eldreomsorgen, bare ble til tomme ord og at det derfor ikke er grunn til å tro på AP denne gangen.

Tilbake til fortiden
Carl I. Hagen mener Gro Harlem Brundtland ikke står for noe nytt enn det som gjorde eldreomsorgen så elendig på 90-tallet.

Hun avviste alle tanker om en statlig finansiert eldreomsorg, og avviste at andre enn det offentlige kunne gi god omsorg. Dermed går Ap i realiteten tilbake til fortiden for å løse fremtidens problemer.

Via folketrygden
FrP ønsker en statlig finansiert eldreomsorg der finansieringen skjer via folketrygden, og ikke er avhengig av den økonomiske prioriteringer i den enkelte kommune.

- På denne måten sikrer Stortinget seg verktøy til å løse problemene dersom omsorgen blir for dårlig, avslutter Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag