RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen selger finanshus

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Pareto kjøper Orkla Finans.

Pareto AS kjøper samtlige aksjer i Orkla Finans av Orkla, der Stein Erik Hagen er største eier med over 13,5 prosent av aksjene.

Avtalen er betinget av aksept fra Finans- og Konkurransetilsynet.

Fra før forvalter Pareto verdier for over 79 milliarder kroner, mens Orkla Finans forvalter verdier for ca 20 milliarder kroner.

- Gjennom kjøpet av Orkla Finans får Pareto tilført produkter og kompetanse som bidrar til å komplettere Pareto, sier Svein Støle, administrerende direktør i Pareto.

Stordriftsfordeler
- Finansbransjen utvikles i en retning som krever større skala og stadig dypere kompetanse av hver aktør. Vi har vært opptatt av å finne en industriell eier for Orkla Finans som bidrar til en slik utvikling, sier Roar Engeland, ansvarlig for finansielle investeringer i Orkla.

Matcher industrielt
- Pareto Gruppen passer som hånd i hanske i forhold til Orkla Finans. Dette er en god industriell match som både våre kunder og ansatte vil ha fordel av. Vi har kompetanse, prosjekter og produkter som kan videreutvikles og vokse i et partnerskap med Pareto. Samtidig får vi tilgang til ny kompetanse og nye produkter. For våre investorer innebærer dette nye og spennende investeringsmuligheter, sier Bjørn Slåtto, administrerende direktør i Orkla Finans

Salget av finanshuset kommer etter at Orkla har signalisert at de skal selge ut deler for å lage et tydeligere selskap.

Partene
Pareto er en uavhengig aktør i det norske markedet for finansielle tjenester. Selskapet driver virksomhet innen verdipapirmegling, rådgivning, prosjektfinansiering, banktjenester, aktivamegling og aktiv forvaltning. Pareto er representert i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Bryne, Singapore og New York.

Orkla Finans er et integrert finanshus som utvikler, tilrettelegger og forvalter investeringsløsninger. Selskapet har en bred produktplattform og tilbyr investeringsløsninger innenfor eiendom, energi/råvarer, derivater og obligasjoner, shipping, private equity, samt norske og utenlandske verdipapirfond. Selskapet har kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tønsberg og Hamar.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere