Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen taus om lønnskrav

Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Carl I. Hagen vil ikke kommentere hva han synes om Andre Oktay Dahls (H) krav om at Frp-formannen bør tilbakebetale lønn fordi han har tatt ekstraferie.

- Jeg har ingen kommentarer til kritikk om at jeg fysisk befinner meg et annet sted, sier Hagen på telefon fra Spania til TV 2 Nettavisen.

- Kan du fortelle hvorfor du ikke vil kommentere kravet fra Andre Oktay Dahl?

- Nei, jeg har ingen kommentarer.

Det er Høyres Andre Oktay Dahl som stiller spørsmål ved Carl I. Hagens ekstraferie i sin leilighet i spanske Torrevieja. Både han og Hagen sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Dahl mener at Hagen utnytter regelverket når han tar seg lønnet ekstraferie fremfor å ta permisjon. Han mener derfor at Hagen bør tilbakebetale de rundt 25.000 kronene han mottar i lønn for den halve måneden han er på ekstraferie.

Skulle søkt om permisjon
- Prinsipielt sett bør Hagen vurdere å betale tilbake pengene han har fått utbetalt for mye. Man skal ikke tolke regelverket i vinnings hensikt, sier Dahl til Dagsavisen.

Ifølge reglene i Stortinget er det møteplikt for representantene. Dahl mener at Hagen burde ha søkt om permisjon for januar når han ikke er der. På den måten kunne en vararepresentant møtt i Hagens sted. Da ville Hagen bare fått betalt for 14 dager i januar.

- Rydde opp
- Alle kan jo gjøre feil, og denne gangen er det Carl I. Hagen. Men når slike ting skjer er det viktig å rydde opp etter seg, uansett hvilken sum det er snakk om. Derfor burde Hagen vurdere å betale tilbake pengene han har fått utbetalt, som han ville gått glipp av dersom han hadde søkt permisjon, sier Dahl.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!