Hagen taus om Norman

Foto: TV 2

Frp-formann Carl I. Hagen, som har vært Victor Normans argeste kritiker, vil ikke kommentere Normans avgang.

- Jeg tar avgangen til orientering, er alt Hagen vil si til TV 2 Nettavisen.

Carl I. Hagen, som er medlem av Stortingets kontroll- og institusjonskomité, tente på alle pluggene da Norman i november i fjor beskyldte Hagen for å fare med løgn.

Bakgrunnen var beskyldningene om at Norman blant annet brukte statsrådskontoen til dyre middager for nære medarbeidere.

Skrev brev til Norman
Frp-formannen la fram dokumentasjon på at Norman hadde overskredet reglene for representasjon langt over det statsråden selv hevdet.

I brevet skrev Hagen at hans beregninger viste at Norman hadde overskredet representasjons- og bevertningsreglementet med 147.636 kroner.

Men statsråden framholdt at han hadde brukt 13.000 kroner for mye.

Endte med merknad
Stormløpet mot Norman (H) for hans tolkning av representasjons- og bevilgningsreglementet endte forrige torsdag med en knapp merknad fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Dermed fikk ikke saken noe politisk etterspill. Hans navn ble heller ikke nevnt i innstillingen som ble holdt i generelle vendinger da komiteen la den fram.

- Trist

- Jeg synes det er trist at Victor Norman forlater oss, men jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en kjempebra jobb som professor i Bergen, sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland til pressen i det hun går fra jobben i departementet mandag ettermiddag.

Hun legger ikke skjul på at hun mener Norman har fått en tøff behandling av pressen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag