Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen til bøtekrig mot Regjeringen

Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Om regjeringen fortsatt ønsker støtte fra Frp, må de snarest be om unnskyldning for påstandene om at partiet støttet hevingen av trafikkbøtene, raser Frp-formann Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg forutsetter at regjeringen ber om unnskyldning, og ikke ønsker å fremstå som en forhandlingspartner som prøver å lure folk, sier Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

Det er regjeringens påstander om at Frp gjennom budsjettforliket støttet en 30 prosents økning i bøtesatsene som har fått partiets formann til å se rødt.

Regnestykke
- Vi har gått nøye gjennom budsjettforliket og opplysningene som ligger bak. Jeg aksepterer at vi måtte forvente en økning i bøtesatsene på tre prosent. Men det er noe ganske annet enn det tidobbelte, raser Hagen.

I et brev til samferdselsminister Torhild Skogsholm mener partiet å bevise at de ikke kunne forvente skyhøye bøter:

I statsbudsjettet var det anslått en økning på inntektssiden på 9,4 %, ifølge Frps regnestykke. Dette skulle særlig skyldes økt bøtenivå for trafikkforseelser og økt bruk av automatisk trafikkontroll. «Hvis økningen skulle komme like mye fra de to grunner som ble nevnt, skulle bøtesatsene i tilfelle vært økt med halvparten, altså 4,7%», heter det i brevet. I tillegg ble politibudsjettet styrket med over 200 millioner, dermed regnet Frp med at over halvparten av den økte innsatsen ville komme fra kontroller, ikke ved en dramatisk heving av bøtesatsene

- Med dette regnestykket beviser vi at det var med sjokk vi mottok opplysningene om at regjeringen selv, i statsråd, hadde økt bøtesatsene med 30 prosent, erklærer Hagen.

Dersom Frp ikke får den påkrevde unnskyldningen, kan de ikke lenger stole på regjeringspartiene, sier Hagen.

Stoler mer på Ap og SV
- Da må vi ha en veldig skepsis til såkalte faktaopplysninger i forhandlinger. Det blir som å forhandle med noen du ikke stoler på. Vi må sjekke hva de kan ha i bakhånd som de ikke har fortalt oss, og nærmest inngå juridiske kontrakter. Det blir forhandlinger i ulyst, for å si det sånn.

Hagen sier det er politikkens innhold som gjør at partiet ligger nærmere KrF og Høyre. Men etter bøte-krangelen snakker han langt varmere om «den røde fare» Ap og SV, enn om partiene han til vanlig samarbeider med.

- Vi har aldri opplevd noe tilsvarende med Ap eller SV. Der har det vært slik at når vi har inngått en avtale, må vi stole på hverandre, sier han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere