RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen utelukker ikke at Frp trekker seg fra regjeringen

Byrådsrepresentant for Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen vil se det endelige Syria-forslaget før han tar stilling til om partiet burde gå ut av regjeringen eller ikke.
Byrådsrepresentant for Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen vil se det endelige Syria-forslaget før han tar stilling til om partiet burde gå ut av regjeringen eller ikke. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen sier han vil se det endelige Syria-forslaget før han tar stilling til om partiet burde gå ut av regjeringen eller ikke.

– Jeg vil gjerne se hvordan vedtaket blir, for det kommer veldig an på ordlyden og den typen forslag som kommer. Forslag under det konstitusjonelle styringssystemet er forbundet med straff og bøter for en statsråd som ikke følger opp et stortingsvedtak. Men sannsynligvis vil dette være et parlamentarisk vedtak som er mye mindre forpliktende for regjeringen, sa Hagen til NTB foran det ekstraordinære gruppemøtet til Frp torsdag.

Les også: Carl I. Hagen: - Erna har sviktet

Les også: Tybring-Gjedde råder Frp til å gå ut av regjeringen

Han ber partiledelsen avvente at Stortinget fatter vedtak i saken neste fredag.

– Er det parlamentarisk har man god tid på seg og har stor frihet til å si at man dessverre ikke fant rom i budsjettene. Er det konstitusjonelt så er det noe annet, sier den tidligere Frp-lederen.

Han gjentok også kritikken mot Erna Solberg og Høyre.

– Jeg synes det er rystende uansvarlig at vår regjeringspartner Høyre svikter sitt regjeringsparti for å blidgjøre hovedmotstander Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet. Det er rystende opptreden fra et regjeringsparti overfor et annet, sa Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere