Hagen venter Bondevik-svar

Frp-formann Carl I. Hagen forventer at statsminister Kjell Magne Bondevik svarer på spørsmål om statsråd Normans pengebruk før tirsdag formiddag.

17.11.03 14:57

En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité i Stortinget sendte brev til Bondevik forrige tirsdag med spørsmål om Normans pengebruk. I morgen møtes komiteen igjen, men komiteen har ennå ikke fått svar fra statsministeren.

- Jeg synes vi kan få svar før møtet i morgen, sier Hagen til TV 2 Nettavisen.

Komiteen ønsker i første omgang å få vite forskjellen på representasjon og bevertning. Det er stor forskjell på de to begrepene:

¿ Blir en middag definert som representasjon, kan personene som deltar, spise og drikke for opptil 880 kroner hver.

¿ Blir middagen kalt for bevertning, kan personene bare spise for opptil 220 kroner hver.

Flere spørsmål

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er din tillit til Victor Norman svekket?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

- Spørsmålene vi har stilt, er en såkalt innledende runde. De skulle ikke være for vanskelige å svare på, sier Hagen.

Tirsdag vil Hagen også foreslå at komiteen tar opp forholdet rundt Normans valg av flyselskap. Arbeids- og administrasjonsministeren sto i spissen for vedtaket som innebærer at alle statsansatte, der det er mulig, ble pålagt å fly med Norwegian Air Shuttle.

Nå viser det seg at statsråden selv velger SAS når han er ute og reiser, ifølge TV 2 Nyhetene.

Taus regjering

Foto: Berit Almendingen

Verken statsministeren eller Norman vil kommentere statsrådens brudd på sin egen instruks når det gjelder valg av flyselskap. De vil heller ikke si hvorfor de ikke vil gi noen kommentarer.

Mandag formiddag var Norman i regjeringskonferanse på statsministerens kontor. TV 2 Nettavisen fikk opplyst hos vakten hos statsministerens kontor at Norman hadde gått til møtet under tunnelen mellom de to bygningene som ligger på hver sin side av Akersgata. Men dette stemmer ikke. Statsråden var 15 minutter for sein til møtet.

- Statsråden gikk med raske skritt over jorden til møtet, sier informasjonssjef Lisa Bang i Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.