RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen vil (kanskje) bli snill gutt

(Foto: Berit Almendingen)
Sist oppdatert:
Frp-formann Carl I. Hagen strekker igjen ut hånden til samarbeidsregjeringen og ber om at de fire ikke-sosialistiske partiene finner sammen.

- Vi skal prøve å vende det andre kinnet til, sier Hagen som et eksempel på at Frp vil bidra til å bedre klimaet mellom seg og Høyre, KrF, og Venstre.

Landsstyret i Frp har nylig fattet vedtak om at partiet vil bidra til å bedre klimaet mellom samarbeidsregjeringen og Frp.

Frp’s pressekonferanse

Meny: Buffé + vin (bare en journalist ble observert drikkende)

Hvor: Sans Restaurant

Hvem var der: Frp-formann Carl I. Hagen, nestformann Siv Jensen, generalsekretær Geir Moe, nyansatt kommunikasjonssjef Finn Egil Holm og 12-15 journalister og fotografer

Carl I. Hagens største opptur denne stortingssesjonen: - En veldig fin 60-års dag med mye oppmerksomhet og mange hyggelige ord

Carl I. Hagens største nedtur denne stortingssesjonen: - At vi gikk på grunn med gjengen vår sist søndag, det var ikke noe hyggelig

Hørt:- Vi vil ikke legge Frp sin politikk i stabilt sideleie (Siv Jensen på spørsmål om hvor langt Frp vil strekke seg overfor samarbeidsregjeringen)

Her kan du lese saker fra oppsummeringene til de andre partiene:

Statsministeren: Bondevik om fotball og framtiden

Venstre: Dørum risikerer å bli kastet

KrF:Tror på 10 prosent

SV:Vil ikke gi Jens garantier

Tror på fred
På pressekonferansen fredag, der partiet oppsummerte sin politikk denne stortingssesjonen, understreket både Carl I. Hagen og nestformann Siv Jensen at det nå er på tide å begrave stridsøksen.

- Landsstyret har fattet et enstemmig vedtak, vel vitende om at vi vil bli nødt til å gi avkall på noen politiske saker, sa Jensen.

Samtidig som Frp ikke lenger krever å få være med i regjeringen for å sikre at den får støtte i Stortinget, understreker partilederne at ingen bør ta Frp for gitt. Regjeringen må inngå et forpliktende samarbeid med Frp.

- Det vil være for dumt å bare forvente at vi skal sørge for at den sittende regjeringen fortsetter, sa Jensen.

- Det vil være uklokt om noen tar Frps støtte for gitt. Men det er det ingen grunn til å tro at de vil gjøre, de er demokratiske partier, sa Hagen med tanke på at Frp er Stortingets tredje største parti.

Enig med Bondevik
Hagen er enig med statsminister Kjell Magne Bondevik i at han ikke selv vil bruke Erna Solbergs betegnelse «Den røde fare» om de ikke sosialistiske partiene som er i ferd med å finne sammen i en allianse.

- Da tenker vi mer på gammelkommunistiske partier. Jeg får ikke frysninger på ryggen ved tanken på alliansen, men den vil innebære blant annet en svekkelse av fornuftig integreringspolitikk, kriminalpolitikk og infrastruktur og veibygging, sa han.

- Ønsker forutsigbarhet
Hagen advarer også samarbeidsregjeringen mot å ikke ta alliansen på alvor.

- Når de tre partiene (Ap, SV og Sp) så klart arbeider for å få laget et regjeringsalternativ, så styrker de sin posisjon. Velgerne ønsker etter mange år med politisk uro nå forutsigbarhet, og alliansen får tillit og troverdighet på sitt prosjekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere