*Nettavisen* Nyheter.

Hagen vil fjerne alle bomringene

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen vil bruke oljepenger på norske veier og nedlegge alle landets bomstasjoner.

- La oss nedbetale bompengegjelden med en gang, sa Frp-formann Carl I. Hagen og høstet en av totalt 27 applauser da han åpnet Fremskrittspartiets landsmøte i Stavanger fredag.

Ett av Hagens prosjekter er å pløye mindre penger inn i oljefondet og bruke mer penger «til å skape nye norske arbeidsplasser».

At det var denne politikken som fikk sentralstyremedlem og siviløkonom Torgeir Høien til å melde seg ut av partiet tidligere denne uken, ble bare indirekte kommentert i partilederens åpningstale.

- Vi har masse kapital i staten. Da bør det brukes til å bygge landet, fremfor å kjøpe flere aksjer i Philip Morris-konsernet. Men bare så lenge det ikke er snakk om direkte statlig eierskap, for det er vi fortsatt mot, opplyste Hagen til nok en applaus.

Hagen etterlot liten tvil om at han ønsker regjeringsplass etter valget i 2005.

- Dersom situasjonen er omtrent som i dag, med Høyre og Fremskrittspartiet som jevnstore og et KrF på rundt det halve - og denne konstellasjonen får flertall, så må det få konsekvenser for regjeringens sammensetning og regjeringens arbeid, sa partiformannen.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.