*Nettavisen* Nyheter.

Hagen vil fredes

Foto: Berit Almendingen

Frp-formann Carl I. Hagen bønnfaller regjeringspartiene om å spare ham for krasse angrep i valgkampen.

18.05.05 14:04

Hagen ber om en fredningsperiode fra nå av og fram til valget er overstått 12. september.

Han frykter at Høyre-leder Erna Solberg, KrF-leder Dagfinn Høybråten og de andre toppene i de tre regjeringspartiene vil rette hard skyts mot Frp i valgkampen.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å flytte velgere over fra de tre sosialistiske partiene over til Frp. Jeg håper de andre ikke lager vanskeligheter for Frp, sier Hagen.

Bitter erfaring
Frp-formannen snakker ut fra bitre erfaringer fra tidligere valgkamper, der han er blitt angrepet fra alle hold.

- I tidligere valgkamper, i innspurten, har ikke-sosialistiske partier kommet med knallharde angrep på Frp, og dyttet velgere tilbake til Ap, klager Hagen.

Han kommer med en krystallklar advarsel:

- Hvis det er diskusjoner mellom Frp og Ap, SV eller Sp, bør de tenkte seg nøye om før de hindrer Frp i å flytte velgere, sier han.

Vanskelig løfte
Hagen gjentar samtidig sitt løfte om å omtale regjeringspartiene i vennlige ordelag, samtidig som han gir uttrykk for at dette ikke alltid er like lett:

- Jeg skal gjøre mitt beste for å unngå å komme med negative karakteristikker eller angrep mot de andre ikke-sosialistiske partiene. Jeg skal gjøre så godt jeg kan.

Står og faller med Frp
Men på Frp-ledelsen pressekonferanse onsdag ga Hagen igjen tydelig uttrykk for at han mener regjeringspartiene ødelegger mulighetene for en fortsatt ikke-sosialistisk regjering etter valget, fordi de blankt avviser et nærmere samarbeid med Frp.

Han er ikke like pessimistisk som Frp-veteran John I. Alvheim, som allerede har pekt ut Aps Jens Stoltenberg og de rødgrønne partiene som valgets vinnere.

- Jeg er mer optimist, men det er Frp som må gjøre det. Jeg tror ikke de andre partiene klarer å vinne valget, sier Hagen.

Samlet parti
Frp-formannen er fornøyd med at det er ro i partiet foran det kommende landsmøtet, og at oppslutningen på meningsmålingene er god.

- Jeg vet ikke om noen kriger denne gang. Det er et samlet parti. Det har vært litt konkurranse i nominasjonsprosessen, men ingen store overskrifter. Vi ligger der vi skal være på meningsmålingene. 18 til 20 prosents oppslutning er et godt utgangspunkt foran den kommende valgkampen, sier Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag