*Nettavisen* Nyheter.

Hagen vil ha krise-svar i mars

Frp-formann Carl I. Hagen vil at granskningen av hvordan regjeringen har håndtert flodbølgekatastrofen skal være klar i mars.

07.01.05 12:36

- Vi mener at Stortinget bør få rapporten om regjeringens myndighetsutøvelse i mars slik at vi kan behandle den senest i første halvdel av april, sier Hagen til TV 2 Nettavisen.

Det forgår nå en intens krangel mellom regjeringen og Frp om hvorvidt regjeringen eller Stortinget bør ha ansvaret for det varslede granskningsutvalget. Regjeringen har med flertall fra SV og Ap bestemt at kommisjonens gjennomgang og konklusjoner skal legges inn i en Stortingsmelding, der også regjeringen vil komme med sine vurderinger og kommentarer. Deretter skal regjeringens melding behandles i Stortinget.

- Kjapt å sjekke protokollene
Men Hagen vil fortsatt ikke gi seg. Han mener at Stortinget bør få framlagt kommisjonens rapport om regjeringens myndighetsutøvelse så snart som mulig, uansett hvordan ansvaret blir fordelt.

- Det er to ting det kommende granskningsutvalget bør gjøre. Det ene er å finne ut hva vi kan lære for å lage bedre systemer for krisehåndtering. Det andre er å kartlegge myndighetsutøvelsen. Denne rapporten bør være klar i mars, sier Hagen som er leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

- Det er ganske kort tid?

- Mye er klart allerede, det er bare å gå i protokollene og se hva som er gjort. Nå er det om å gjøre å handle raskt, også av hensyn til regjeringen. De er ikke tjent med at uklarheter henger i luften. Evalueringen kunne faktisk vært gjort i løpet av noen uker.

Hagen skal ha et møte på statsministerens kontor mandag morgen der de skal diskutere granskingsarbeidet nærmere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.