RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagledesperado tidligere voldsdømt

Sist oppdatert:
40-åringen som er siktet for forsettlig drap og drapsforsøk etter hagledramaet i Brønnøysund fredag kveld er tidligere straffedømt i voldssaker.

Politiet har foreløpig ikke startet avhør av den 40 år gamle mannen som først skal ha skutt eks-kjæresten, og deretter sin egen bror i Brønnøysund kommune fredag kveld.

- Vi tar sikte på å starte avhør i løpet av ettermiddagen eller kvelden, sier jourhavende jurist Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Villedet av tips
Politiet har foreløpig ikke oversikt over siktedes bevegelser fra skyteepisodene fant sted frem til pågripelsen tidlig lørdag, som forøvrig forløp uten større dramatikk. I løpet av den intense klappjakten fra og med fredag kveld, ble blant annet den lokale flyplassen stengt.

Etter det TV 2 Nettavisen skjedde avsperringen av flyplassområdet som følge av et tips myntet på å avlede politiet.

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Tufto, som understreker at politijakta natt til lørdag bar preg av å være en veldig uavklart situasjon.

- Det kom inn en del tips som vi forholdt oss til. Vi visste ikke hvor gjerningsmannen befant seg, påpeker politijuristen.

Flere kilder fra lokalmiljøet har opplyst til TV 2 Nettavisen at siktede har en lang historie med voldsepisoder bak seg. Enkelte sier de så på ham som en tikkende bombe. Forrige uke ble 40-åringen skrevet ut fra psykiatrisk avdeling ved Nordland sykehus.

- Det jeg kan si er at vi vet er at han tidligere er straffedømt og at vi er kjent med at han ble skrevet ut fra psykiatrisk avdeling for kort tid siden, bekrefter Tufto.

Utover dette vil ikke politiet kommentere siktedes bakgrunn.

Foruten avhør av siktede, fortsetter etterforskningen nå for fullt på åstedet.

- Akkurat nå jobber Kripos med å sikre tekniske spor på åstedene og vi har starta med avhør av aktuelle vitner i saken, forklarer Tufto.

Politiet understreker at de befinner seg i en svært tidlig fase i etterforskningen, og at de derfor holder informasjonskortene tett til brystet.

Siktelsen lyder inntil videre på forsettlig drap, samt to tilfeller av drapsforsøk.

Eks-kjæresten livstruende skadd
En 26 år gammel mann, trolig et tilfeldig offer, ble lettere skuddskadd. Siktedes tidligere kjæreste er imidlertid innlagt på St. Olavs hospital med svært alvorlige skader.

- Tilstanden for kvinnen er fremdeles kritisk, opplyser politiet lørdag ettermiddag.

Dette bekrefter informasjonsansvarlig Marit Kviknes ved St. Olavs Hospital klokken 15.45.

- Tilstanden er fortsatt meget alvorlig og ustabil, sier Kviknes til TV 2 Nettavisen.

Løp i dekning
Naboer til den kritisk skadde kvinnen forteller til TV 2 Nettavisen at de hørte to skudd.Flere ble svært redde, og løp og gjemte seg.

- Vi opplevde at mange var redde mens aksjonen pågikk. Forhåpentligvis opplever folk situasjonen som trygg nå som siktede er pågrepet, understrekes det fra politiets hold, sier jourhavende jurist Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere